Park Spoor Noord | Cargo

Parken, welke stadsmens koestert ze niet? In Gent kunnen we zorgeloos ademhalen in het Citadelpark, de Nieuwe Wandeling of de Bourgoyen. De Antwerpse counterparts ken ik niet op mijn duimpje, maar afgelopen weekend deden we alvast Park Spoor Noord aan – hetzij met een duidelijk Pietas doel, zonder het park an sich te vergeten.

Park Spoor Noord strekt zich langgerekt uit in de buurt van het Eilandje, daar waar ook het MAS staat te pronken. Het voormalige spoorwegterrein werd getransformeerd tot een groen en glooiend landschap met ondermeer een BMX- en skatebowl en centraal een loods. Daarin bevindt zich de Cargo zomerbar, een plek die alles in zich geeft om een breed grootstedelijk publiek te behagen…

 Lekkere drankjes zoals cava of Seefbier, duidelijk alomgesmaakte hapjes (die wij niet proefden wegens een restaurantreservatie later op de avond), voetbal op groot scherm (en wellicht ook andere sportevenementen), kindveilige waterpretpartijen, …

Wanneer je daar zit en de zon je gezicht verwarmt, dan ken je niet anders dan denken: “Het is zomer!”. En ook wel: “Hier kom ik ooit terug als ik zelf kinderen heb!”.