Vélo Antwerpen

Ze rijden al een eindje rond, die toch wel grappige rood-witte fietsen van ’t stad. En niet zonder bijval, want intekenen op jaarabonnementen kan momenteel niet meer wegens uitverkocht. Dagkaarten behoren wel nog tot de mogelijkheid. Wij beschikken echter over demopasjes en onderwerpen Vélo Antwerpen zo aan de proefondervindelijkheid.

Eerst en vooral een dikke duim… Je beweegt je vlotjes doorheen de stad zonder het gevoel te hebben dat je op een vervoermiddel moet passen. Bijwijlen dus ook wel wat vreemd, want heel af en toe schiet iets als “Heb ik mijn fiets wel gesloten?” of “Waar heb ik mijn tweewieler nu alweer geparkeerd?” door mijn hoofd. De fietsen bollen bovendien lekker, de één wel iets lekkerder dan de ander.

De ganse dag zijn we verkeerdelijk in de waan dat we slechts een half uurtje tijd hebben vooraleer we de fiets terug in een fietsstation moeten haken. Om deze te lokaliseren, maak ik gebruik van de Mijn Vélo app. De gebruiksduur per rit ligt echter veel hoger: maar liefst 4 uur in plaats van een half uurtje. Stonden wij daar mooi 5 minuten wortel te schieten op de Draakplaats toen mijn vriend toch liever een andere fiets wou…

Hoewel het ingebruiknemen en terugbrengen van de fietsen uiterst vlot gaat (met een simpele veeg van de pas over de registratiepaal), krabben we in Park Spoor Noord toch even in het haar… Onze compagnon slaagt er maar niet in zijn fiets correct in te leveren. Na verschillende ‘gaatjes’ uit te proberen en een lichte commotie, wordt duidelijk waarom: in de ‘gaatjes’ hebben – wellicht kleine rotjochies – steentjes gestopt waardoor de fiets niet herkend wordt door het systeem. Geen simpele hoe je deze sabotage kan voorkomen!

Tenslotte missen wij uiteindelijk onze laatste trein terug naar Gent toen het fieststation aan Antwerpen Berchem plotsklaps kuren vertoonde. Telkens wanneer we de fiets correct wilden inleveren, verscheen een nieuw nummer van een te ontlenen fiets op de display. Ja, misschien hebben we in onze haast de demopasjes ietwat door elkaar gehaald. Maar er klopte wel degelijk iets niet…

Kortom, Vélo Antwerpen is een verrijking voor ’t stad. Het wordt alleen zaak om er de nodige aandacht aan te blijven besteden… Niet slabakken dus!

 

2 thoughts on “Vélo Antwerpen

 1. Dag Elise,

  Leuke post en bedankt voor de vermelding van Mijn Velo.
  Een weetje, er is sinds deze week nu ook een officiële app beschikbaar voor iOS en Android: http://checkthis.com/velo-antwerpen

  Mijn Velo gaan we nog eventjes actief laten, maar op termijn wordt die app dus op non-actief gezet en vervangen door bovenstaande.

  Veel blog en fietsplezier,
  Tom

Comments are closed.