Les tartes de Françoise

Ondertussen al meer dan een week geleden vierde ik mijn 29ste verjaardag. Verjaardagen zijn belangrijk voor mij, noem het mijn kinderlijke kantje. Eens lekker gaan eten, enkele kadootjes krijgen en natuurlijk ook een traktaat meenemen voor de collega’s…

Dit jaar liet ik mij volledig gaan aan de taarten van Les tartes de Françoise.

De meesten onder ons kennen de taarten van Françoise wel. In België kun je terecht in de ateliers te Gent, Antwerpen, Brussel of Terhulpe. Tegenwoordig veroveren hun zoete en zoute taarten zelfs New York.

En wat schafte de verjaardagspot?

  • witte kaastaart met speculoos
  • rabarber crumble
  • wortelcake met citroentopping
  • zachte chocolade (gereserveerd voor het lief en de buren ’s avonds)

Daarnaast kocht ik als verjaardagslunch voor mezelf nog een Schotse quiche met witloof, verse en gerookte zalm. Eerlijk gezegd niet echt spectaculair, mijn eigen quiches mogen er misschien wel naast staan.

Maar o wat zijn die taarten lekker! Leve Françoise…