Design museum Gent

Na een lekker ontbijtje bij Simon Says wipten we nog even binnen in het Design museum Gent, dat al lang op mijn to visit lijstje stond. Op zondag mag je daar tot 13u blijkbaar gratis binnen, geen idee of het polsen naar onze postcode (9000 – Gentenaar dus) daar iets mee te maken had. Verschillende mensen gaven reeds aan dat het Design museum Gent geen topper is, maar toch won mijn nieuwsgierigheid – en ook wel de tijdelijke tentoonstelling over Coca-Cola – het van de criticasters.

Volledig coca-cola-lized wandelden we na een uurtje terug buiten. Toch wel eens de moeite waard, mijns inziens. Het museum moet het duidelijk hebben van de tijdelijke trekkers als 125 jaar Coca-Cola en van de focus op kinderen – zie de Playmobil ventjes doorheen de verschillende ruimtes. De vaste collectie mag wat mij betreft best eens afgestoft worden.

[portfolio_slideshow]

Wellicht profiteert het Design museum Gent van de topligging vlakbij de Gras- en Korenlei, maar ondervindt het stevige concurrentie uit de hoek van musea à la STAM en het Caermersklooster.