Street Food Festival

Toen er bij zesta.be een uitnodiging van Eetavontuur voor het Street Food Festival in de bus viel, markeerden we zonder twijfelen onze agenda. Gisterenavond was het zover. We arriveren we rond 19u30 op de hippe site aan de Molenaarstraat 111. Aan de ingang krijgen we een papieren zakje (ter waarde van € 20) met 5 gekleurde boontjes en een mini-menukaartje. De loftlocatie bevalt meteen: wit en beton als basis, opgeleukt met gekleurde accenten, zonder echter in Aziatische kitsch te vervallen.

De ruimte loopt tegen 20u aardig vol; het Street Food Festival is dan ook op (bijna) alle dagen uitverkocht. Toch vinden we nog een zitplaatsje aan een lage tafel met dito stoelen. 100% street food style! Drankgewijs passeren mojito’s, Bionina’s, duvel, hoppepilsjes en een mijns inziens vreselijk kokosdrankje de revue. Daarbij ontdekken we standje na standje: 5 kraakverse en authentieke gerechten uit een waaier aan (Aziatische) landen. Bij sommige gerechten bestaat de mogelijkheid om het pittiger te maken: met chili of een mengeling van groene pepers en azijn bijvoorbeeld. Wij schuwden de hotness niet, maar krijgen toch af en toe tranen in de ogen. Als men mij vraagt een favoriet te kiezen, dan ga ik toch voor ons eerste gerecht: de Thaise som tam (papaya salade) met laab gai en kleefrijst, of de nasi lamak met beef rendang en gefrituurde visjes.

som tam + laab gai + kleefrijst

samosa + muntyoghurtdip

nasi lamak + beef rendang

tortilla + chili sin carne

bun cha

Helaas bleef er na deze 5 porties absoluut geen plaats meer over om de sorbet van Kem met originele (hartig geïnspireerde) toppings uit te proberen. Next time…

Wat valt er nog meer te beleven op het Street Food Festival? Een kookworkshop curry maken, voetmassage, Bollywood cinema, karaoke, koffie van Café Labath, wijn van Les Trésors en iedere dag een after street food party…

Wij rekenen op een 4de editie en tekenen nu alvast in!
Handjes op elkaar voor het voltallige Eetavontuur team.