New Leonard Cohen – “Old ideas”

In een vroegere post over Leonard Cohens concert op het Gentse Sint-Pietersplein omschreef ik zijn muziek als de soundtrack van mijn jeugd. Geen twijfel dan ook toen @amoorie mij vroeg om wat woorden over de nieuwe cd ‘Old ideas’ te bloggen.

Een cd boordevol nieuw materiaal valt uiteraard niet te vergelijken met een liveconcert waar alle muzikale hoogtepunten van een artiest die gerust een lifetime achievement award verdient op de setlist staan. De nummers op ‘Old ideas’ blijven nog niet zo stevig hangen als zijn klassiekers – denk aan ‘So long, Marianne’, ‘Hallelujah’ of ‘Suzanne’. En toch heb ik reeds meermaals met deze rustige Cohen het hectische woon-werkverkeer doorstaan.

Ik heb de indruk dat Leonard Cohen in zijn recentere werk het iets gezapiger aanpakt. Tegenstanders van Cohen vinden doorgaans dat de man nogal durft zagen. Wel, van deze cd zullen zij dit dan zeker beweren. Cohenisten als mezelf houden het op zijn iets meer ingetogen kant – de man wordt er tenslotte niet jonger op.

Zet ‘Old ideas’ op, staar uit het raam, nip van jouw favoriete drankje en laat die ontspanning binnendruppelen!