Gentse Feesten programma 2011

Het programma van de Gentse Feesten en mezelf.
Het is wat je noemt een haat-liefdeverhouding.

Niet per se om wat de pleinorganisatoren en andere initiatiefnemers programmeren, wel omwille van de manier waarop ze het geheel van activiteiten aan het publiek presenteren. Vroeger kocht ik steevast het papieren programmaboekje in de supermarkt en dan scheurde ik elke dag het blaadje van toepassing er uit. Dan was / is er ook een nachtkalender voor de niet-zo-heel-erg-ochtendmensen, waarin logischerwijze de dagactiviteiten mankeren.

Dit jaar biedt de website tevens de mogelijkheid om “mijn programma” samen te stellen. En toch blijf ik als plannertje, als lijstjesmadam wat op mijn honger zitten. Alle dagen doorlopen per genre of per locatie. Het blijft een complexe werkwijze en het ontbreken van het Polé Polé programma werkt tevens niet echt bevorderlijk.

Een pasklare oplossing voor de programmapresentatie heb ik niet. Toch kan de webarchitectuur aanpassen alvast helpen. Zodat het programma niet enkel per dag raadpleegbaar is, maar tevens in een oogopslag de volle 10 dagen volgens genre en locatie oplijst bijvoorbeeld. Verder helt een app voorstellen naar een open deur intrappen. Al blijft het wat jammer dat Boomtown 2011 wel in de AppStore aanwezig is en een gezamenlijke mobiele applicatie ontbreekt.

En zo neem ik mij tijdens de 2011 editie wederom voor om dag per dag te leven (carpe diem, isn’t it?) en zonder masterplan de feesten in te trekken.
Met paraplu vermoedelijk dit jaar. Of gummilaarzen.

2 thoughts on “Gentse Feesten programma 2011

  1. Zelfde ervaring eigenlijk. Zowel de app van de Gentse Feesten als m.gentsefeesten.be werken met een ontzaglijk lange lijst aan pleinen, genres, … Die van Boomtown heb ik nog niet geïnstalleerd.

    Gent.vdc.me vind ik van lay-out dan een pak handiger, alleen loopt die site op mijn HTC constant vast. (weet niet of je met iPhone hetzelfde krijgt?)

    Uiteraard verdient Stad Gent natuurlijk wel een dikke chapeau wegens hun open data beleid. De gewone internetter gaat knutselen om het de Gentse Feesten ganger gemakkelijker te maken. Nu nog apps die écht goed zijn, en we zijn er! Misschien voor de Gentse Feesten 2012? En intussen misschien toch gewoon die uitklapbare Gentse Feesten kalender op zak houden :-)

  2. Zelfde ervaring eigenlijk. Zowel de app van de Gentse Feesten als m.gentsefeesten.be werken met een ontzaglijk lange lijst aan pleinen, genres, … Die van Boomtown heb ik nog niet geïnstalleerd.

    Gent.vdc.me vind ik van lay-out dan een pak handiger, alleen loopt die site op mijn HTC constant vast. (weet niet of je met iPhone hetzelfde krijgt?)

    Uiteraard verdient Stad Gent natuurlijk wel een dikke chapeau wegens hun open data beleid. De gewone internetter gaat knutselen om het de Gentse Feesten ganger gemakkelijker te maken. Nu nog apps die écht goed zijn, en we zijn er! Misschien voor de Gentse Feesten 2012? En intussen misschien toch gewoon die uitklapbare Gentse Feesten kalender op zak houden :-)

Comments are closed.