Korte geschiedenis van het bedrog

Een boek van Herman Koch

De schrijver van Het diner en Zomerhuis met zwembad trof mij het afgelopen jaar voornamelijk door zijn stijl waarin hij moeiteloos innemend wezen combineert met schaamteloze agressiviteit. Met dit in het achterhoofd startte ik in ‘Korte geschiedenis van het bedrog’, zijn nieuwste werk dat thematisch gebundelde kortverhalen verzamelt.

Herman Koch is mijns inziens een meester in het mentaal bespelen van zijn lezers. Je weet dat bepaalde verhalen perfect waarheidsgetrouw kunnen zijn, andere komen eerder ongeloofwaardig over. Maar quasi nooit is de scheidingslijn eenduidig. En dat beseft hij maar al te goed. Meer zelfs, je voelt dat hij geniet van die dubbelzinnigheid.

Een ideaal tussendoortje om wat zwaardere romans mee af te wisselen. Met dank ook aan De Zondag, want zij stuurden mij het boek op na deelname aan hun sms-wedstrijd.

‘Korte geschiedenis van het bedrog’ holderdebol.comder kopen?

 

2 thoughts on “Korte geschiedenis van het bedrog

  1. Als fan van Koch had ik dit boek onlangs meegenomen op vakantie. En om meteen een link te maken naar jouw andere stukje: dit is nu een boek dat ik enkel en alleen omwille van mijn schuldgevoel heb uitgelezen. Het begint goed, maar dan… dan zakt het helemaal af. Misschien omdat ik niet van voetbal hou en het altijd maar opnieuw over voetbal gaat.
    Gek, toen mijn partner vroeg: was het een goed boek… toen kon ik overtuigd: ‘nee, eigenlijk niet’ zeggen. En dan, volgende vraag: ‘waarom heb je het dan helemaal uitgelezen’? Tja. Da’s dan die dwangneurose zeker? Op dat eigenste moment besloot ik om dat nooit meer te doen, om dat ‘juk’ af te werpen. Benieuwd of het me gaat lukken!

Comments are closed.