Vis van Delhaize

Ik heb het stilaan gehad met de vis van Delhaize.

Vis hoort vers te zijn. Vis hoort geen geur af te geven, zelfs niet die van de zee. Want als je iets ruikt, dan neigt de vis naar rot. Vort, in het West-Vlaams. Vorte vis.

De laatste jaren stapelde ik maar liefst 4 negatieve viservaringen op bij Delhaize.

  1. zalm
  2. rog
  3. wulken
  4. mosselen

Allemaal – ondanks binnen de vermelde houdbaarheidsdatum – met een kwalijke geur. In het geval van de rog zelfs niet te harden ammoniak.

De vierde en sowieso voor mij allerlaatste ervaring speelde zich vanavond af bij de bereiding van über-Belgische mosselen met friet. Stel je voor: je snijdt verse frietjes en begint die voor te bakken, je maakt mayonaise, je versnijdt uien en groene selder. En dan open je de verpakking die 2 kg mosselen herbergt. Een kwalijke geur slaat meteen in het gezicht. Mijn maag plooit dubbel, mijn eetlust neemt vroegtijdig afscheid. Na meer dan 10 keer wassen en het triëren van de volledig gesloten exemplaren, hebben we ze uiteindelijk toch – desalniettemin met lange tanden – geconsumeerd. Gemaskeerd met witte wijn en currypoeder. Iets wat ik in verse omstandigheden nooit doe, want niets gaat boven mosselen natuur.

Bij deze neem ik mij plechtig voor om nooit nog vis te kopen bij Delhaize, en al zeker niet bij de winkel aan de Watersportbaan. Vanaf vandaag ben ik meer dan ooit fan van vishandel De Vis. Foursquare mayor ben ik alvast al.

6 thoughts on “Vis van Delhaize

  1. Dat je ze nog durfde consumeren… Ik wil ook alleen maar super-verse vis en zeevruchten. Ik vind Delhaize een fijne supermarkt, maar vis koop ik er nooit, evenmin als vlees en verse groenten. Daarvoir zijn er uitstekende kleinhandelszaken, waar de uitbaters nog liefde voor hun producten tonen, en echt vakmanschap bezitten. De kwaliteit van wat er in je bord ligt wordt toch grotendeels bepaald door de producten… Uitstekende kookkunsten kunnen slechte producten niet beter maken.

  2. Dat je ze nog durfde consumeren… Ik wil ook alleen maar super-verse vis en zeevruchten. Ik vind Delhaize een fijne supermarkt, maar vis koop ik er nooit, evenmin als vlees en verse groenten. Daarvoir zijn er uitstekende kleinhandelszaken, waar de uitbaters nog liefde voor hun producten tonen, en echt vakmanschap bezitten. De kwaliteit van wat er in je bord ligt wordt toch grotendeels bepaald door de producten… Uitstekende kookkunsten kunnen slechte producten niet beter maken.

  3. het assortiment van fruit en groenten is ook ondermaats bij delhaize: rotte exemplaren in de verpakking, korte houdbaarheid, slechte kwaliteit. schandalig gewoon. veel betere ervaringen bij colruyt!

  4. het assortiment van fruit en groenten is ook ondermaats bij delhaize: rotte exemplaren in de verpakking, korte houdbaarheid, slechte kwaliteit. schandalig gewoon. veel betere ervaringen bij colruyt!

Comments are closed.