Jigger’s

Ik ben niet meteen een cocktailmie… Er is een bruine-rum-met-cola-light-periode geweest en mojito’s zijn al te vaak een ontgoocheling – behalve dan in de MIX aan het Gravensteen. En tegenwoordig slaat vooral gin tonic de klok. Om deze laatste reden wil mijn vriend graag eens naar één van de Gentse cocktailbars: hij wil een échte gin tonic proeven. Zo gevraagd, zo geregeld. Op een vrijdagnamiddag bel ik naar Jigger’s in Oudburg, omdat op hun website staat dat reserveren telefonisch kan / moet. Geen probleem! We worden er na het werk verwacht voor een cocktail om het weekend in te zetten.

Bij Jigger’s – The Noble Drugstore wandel je niet zomaar binnen: je belt aan en wacht tot ze komen opendoen. Alles past perfect in de sfeer van de grote drooglegging en de serie Boardwalk Empire. We blijken op dit vroege uur en deze zomerse vooravond de enige gasten te zijn en installeren ons op het erg leuk ingerichte terras achteraan.

2013-08-23 18.35.16 2013-08-23 18.02.24

De bijpassend geklede heer (te korte broek, bretellen, vlinderdasje, …) komt ons alvast een glaasje water – met mandarijnsiroop, zo blijkt later – brengen en wat uitleg. Als we zeggen dat het ons eerste bezoek is, komt hij er zelfs even bijzitten. De huisregels, dat is het eerste wat je moet lezen. Het klinkt streng, maar het zijn allemaal principes waar ik mij perfect in kan vinden. Vooral de laatste vind ik sprekend – en misschien ook wel een beetje confronterend. Wil ik die of die wel alleen in mijn huis achterlaten?

2013-08-23 17.58.00

Nadat het weekmenu overlopen is, vertel ik waarvoor we specifiek gekomen zijn. Een échte gin tonic voor mijn wederhelft en een alcoholvrije cocktail voor mezelf. Na een gesprekje over de hype rond gin tonic en dat komkommer in het glas een uitvinding is van Hendrick’s (zelfs geen dry) gin, raadt hij mijn meneer aan om voor de toch niet zo klassieke Tanqueray Ten te gaan met Fever-Tree tonic, pompelmoes en basilicum (€ 11). Hij volgt. Ik vraag specifiek iets met ginger beer en bij het opdienen blijkt dat een cocktail te zijn met ginger beer, een siroopje, (véél) salie, citroen en limoen (€ 7).

2013-08-23 18.04.05 2013-08-23 18.03.48-1

Bijzonder verfrissend en absoluut mijn ding! We nippen op ’t gemak van deze toch wel dure drankjes – even melden dat mijn dagschotel ’s middags ongeveer evenveel kostte. We denken looooooong drink en wandelen een uurtje later – terwijl we nog steeds de enige klanten zijn – terug buiten. Klaar voor het weekend!

Jigger’s zie ik als een fijne belevenis, al wordt het zeker niet mijn stamcafé. Wel een absolute must voor iedereen die wel verzot is op cocktails en de ganse sfeer eromheen.