Zaowang

Don’t we all love sushi?

Ik ben zeker geen expert. Maar met dank aan Caroline ontdekte ik dat in Gent Sushi Palace inderdaad stukken beter is dan Ocean Sushi en dat in Antwerpen Zaowang van de vroegere baas is van Sushi Palace is én zelfs nog een tikkeltje beter. Tijd dus voor de proef en de som, ik reserveer een tafeltje bij Zaowang voor mezelf en een ex-collega.

In een aantal reviews las ik dat de bediening niet meteen als vriendelijk bestempeld kan worden en die eerste indruk wekken ze ook. Ik heb echter doorheen de jaren geleerd dat je op restaurant ofwel voor de doorgedreven glimlach en beleefdheid kunt gaan, ofwel zelf grumpy kunt worden. Raad eens welke aanpak de leukste eetervaring oplevert? Na wat wachten worden we naar ons tafeltje gebracht in een soort serre.

Sommige mensen houden van een boot, een controlefreak als ik neemt de touwtjes liever zelf in handen. Mijn uitdaging houdt dan telkens in om een palet samen te stellen dat in eenzelfde prijscategorie meer aanleunt bij mijn persoonlijke voorkeuren. Zo hou ik bijvoorbeeld niet speciaal van nigiri, ik vind ze te duur voor wat ze zijn. Geef mij maar sashimi, maki en allerlei andere inside-out / speciale rollen… En ook paling kan mij niet altijd bekoren, tonijn (ecologische terreur – ik besef het) en zalm daarentegen wel.

Omdat mijn disgenoot een minder grote eter is dan mezelf (een confrontatie met mijn eigen gulzigheid – geloof me), besluiten we om voor een 30tal stuks te gaan in plaats van de gebruikelijke 45 op een boot voor twee personen.

Het wordt (op de foto van onder naar boven):

 • sashimi maguro (tonijn – 4 stuks – € 6,50)
 • inside-out met tonijn en avocado (8 stuks – € 8,50)
 • kamikaze tonijn (tempura, avocado, pikante mayo – 5 stuks – € 8,50)
 • tempura maki (tempura scampi, komkommer, vissaus, pikante mayo
  – 5 stuks – € 8,50)
 • dragon eyes (in tempura gefrituurd met zalm, kanikama, avocado, tamago
  – 8 stuks –  € 12,50)

photo (36)

We genieten druk taterend van ons gepersonaliseerd bootje. De overkant geeft het inderdaad iets vroeger voldaan op, waardoor ik alsnog mijn best moet doen om deze 30 stuks soldaat te maken.

Zaowang biedt inderdaad dezelfde geapprecieerde sushi-ervaring als Sushi Palace. Sinds ik echter bij Ko’uzi geweest ben, spannen zij wel de kroon. Bij deze laatste gaan we trouwens binnenkort zelf eens sushi rollen tijdens een workshop. Benieuwd!

Voldaan wandelen we parkingwaarts doorheen een mooi doch toeristisch stukje Antwerpen. Wanneer we quasi voorbij Da Giovanni komen, kan ik niet anders dan aan die hilarische ‘Wat Als?’ sketch denken. Brochetten, bruschetta, proscuitto.

1 thought on “Zaowang

 1. Beste,
  Eerst en vooral proficiat voor jullie leerrijke blog.
  Graag even vermelden dat Sushi Palace is opgestart door een ex – medewerker van Zaowang dus niet van dezelfde eigenaar.
  Wat de bediening betreft kan je ook eens checken op tripadvisor.
  Verder opent Zaowang een nieuw restaurant-shop aan de Scheldestraat 72-76.Iedereen is welkom vanaf 31 mei.
  Itadakimasu,
  de eigenaar van Zaowang

Een reactie achterlaten