Pure Daphne (gesloten)

Ik heb best wel een zwak voor een écht Nederlands broodje kroket. Wanneer het mij ter ore komt dat Hobbykok finaliste Daphne in Gent een krokettenbar opent, neem ik instant voor om snel langs te gaan bij Pure Daphne. Op een zaterdag wandel ik rond 12u30 binnen en er zit toch behoorlijk wat volk voor een zaak die pas een tweetal weken bestaat. Ik vraag of ik mag kiezen waar ik ga zitten en meteen valt hun (en Daphne’s in het bijzonder) vriendelijkheid mij op. In de hoek staan wat zetels en daar installeer ik mij.

Het interieur wordt gekenmerkt door donker hout, zwart en wit. Niet meteen mijn persoonlijke smaak, maar ik moet toegeven dat het eens binnen beter meevalt dan wat ik op basis van de foto’s verwacht had…

Daphne komt al snel vragen wat ik wil drinken en of ik het concept ken. Ik vraag alvast een cava en zeg dat ik ongeveer mee ben. Wanneer ze terugkomt met mijn bubbels bestel ik de tapaskroketjes. Voor 6 stuks betaal ik € 7 en de kroketjes wegen volgens het krijtbord 35 gram. Het gamma tapas van de dag bestaat uit feta en olijven, chorizo, Breydelham en vis met zuiderse groenten. Vind ik het okee dat hier een paprikaslaatje bij geserveerd wordt, of wil ik toch eerder gewone sla? Prima voor mij, ik volg de krokettenchef.

Is 35 gram jou te veel of te weinig, dan kun je kiezen voor de mini-kroketjes van 20 gram of de grote kroketten. De eerste dienen eerder als aperitiefhapje, de laatste als maaltijdvullend. Die zijn ongedefinieerd qua gewicht en verkrijgbaar per 2 of 3.

photo (38)

Daphne komt alvast een mandje brood en wat boter brengen. Niet veel later verschijnt mijn zwarte bord met het paprikaslaatje en de kroketten. Ik vroeg mij op voorhand al af van dewelke er 2 op het bord zullen liggen en dat blijken de chorizo en de Breydelham te zijn. De kroketjes zijn stuk voor stuk mooi gebakken, lekker smeuïg en helder van smaak. Daarmee bedoel ik dat de chorizo duidelijk naar chorizo smaakt en zo ook voor de andere. De paprika’s gaan wonderwel samen het assortiment vullingen. Kroketten blijven natuurlijk niet het soort eten waar je je achteraf licht en gezond bij voelt, vandaar dat ik dat tapasformaat best kan appreciëren.

Pure Daphne gaat bovendien meteen al voor wat merchandising, want de kroketten blijken tevens te koop. De doosjes staan opgesteld in het wijnrek waar ik naast zit.

Een sympathieke bar, ideaal voor dat hongertje tijdens een dagje Gent. Omdat ik toch een zwak heb voor dat broodje kroket, lijkt het mij geen slecht idee om ook zo’n variant te voorzien in het gamma. Een grote kroket tussen een handig broodje. Ik geef het maar mee.

Een reactie achterlaten