Madame’s Krock | Thai take away (gesloten)

Een eindje geleden spreek ik met een vriendin over Thawan Thai, een Thai take away niet ver van mijn werkplek in Ledeberg. Ze zei mij dat er blijkbaar nog eentje bijgekomen is in die buurt: Madame’s Krock. Vroeger zat die aan het Sint-Pietersstation, maar tegenwoordig op de Brusselsesteenweg 350.

Bedankt voor de tip! Meteen op mijn ’to resto’ lijstje…

Op een zondagavond met gebrek aan zin in thuis koken en evenmin in restaurant twijfelen we qua take away tussen Thai en ribbetjes van The Ribhouse. Madame’s Krock haalt het. Omdat we toch in de buurt zijn, rijden we meteen langs om te bestellen.

Graag het volgende voor ons:

  • 6B – Thod Man Pla: Golden fish cakes | € 8,90
  • 20 – Pa Naeng Kai: Gesneden kipfilet met rode curry in kokosmelk, gemengd met geroosterde gestampte nootjes en verscheidene exotische kruiden (kra-chai, kaffirlimoen bladeren, chee fah chili, zoete basilicum) | € 13,90
  • 31 – Moe Pad King: Geroerbakte malse stukjes varkensvlees met verse gember, sojaboon en enkele groene groenten | € 13,90

De vrouw achter de toog spreekt geen Nederlands, maar die schattige kniebuigingen die ze maakt bij elke overhandiging en haar glimlach maken dat ruimschoots goed. De man bij de wokken en de stoompotten communiceert waar nodig. Of het goed is dat het binnen een half uurtje klaar is? Jawel, tot straks! Even later pikken we ons Thaise (hopelijk feest)maal op en nu zo snel mogelijk naar de Kollebloemstraat… Onderweg attaqueren we de kroepoek alvast. Overheerlijk huisgemaakt, dat belooft!

madame's krock

Thuis installeren we ons in de tuin met een frisse fles witte wijn en onze zak vol meeneemeten. Vijf behoorlijk grote potten met de viskoekjes, het kip-, het varkensgerecht en twee dozen rijst. Al lang hebben we door dat we voor de verandering veel te gulzig zijn geweest in onze bestelling, dus dat wordt de volgende dag een restjeslunch.

We starten met een viskoekje. In dat mooie korstje zitten ook blaadjes basilicum meegebakken, echt overheerlijk! De sla en de wortelen die meegeleverd worden als rauwkost overleven zo lang in een plastieken potje met gloeiend hete viskoekjes niet echt. Maar decoratie wordt tevens geapprecieerd.

Daarna proeven we het varkensgerecht: gebakken reepjes varkensvlees met paprika (groen, geel, rood), groene peper en lenteui. Zonder meer lekker, maar minder verbluffend dan de viskoekjes en de rode curry die nog volgt. Die kip rode curry is werkelijk subliem! Ik hou niet meteen van best ever stellingen, niettemin durf ik die nu wel in de mond nemen. De saus heeft een prachtige volle smaak en de juiste pikantheid. De verse blaadjes basilicum en kaffirlimoen werken het geheel perfect af. Topcurry!

Ik ben nu al klaar voor de herhaalbezoeken, maar dan beperken we ons wellicht tot één gerecht. Vanzelfsprekend veel kans dat dat de Pa Naeng Kai (kip rode curry) wordt. Met misschien nog een voorgerecht of een soepje, we blijven tenslotte Bourgondiërs. Weliswaar met een zwak voor Thai!

2 thoughts on “Madame’s Krock | Thai take away (gesloten)

Een reactie achterlaten