The Ribhouse

Toen ik een eindje geleden voor De Student enkele resto’s beschreef met als grootste gemene deler ‘goed + veel’ mocht een ribbetjestent vanzelfsprekend niet ontbreken. In Gent kom je al snel bij Amadeus of De Gekroonde Hoofden uit en die laatste was ook degene die ik uiteindelijk recenseerde. Na een tweet daaromtrent reageerde The Ribhouse uitnodigend. Net te laat, want mijn artikel was al ingediend… Maar genoeg reden om op mijn restolijstje te zetten. Een bon voor een proefpakket was de extra push om deze slow cooked take away ribben met uitvalsbasis in de Overpoort uit te testen.

Behalve het proefpakket bestel ik nog een half slab ribs met als glaze sizzling hot & spicy (€ 10). Deze komen samen met gekruide aardappelpartjes, coleslaw en huisgemaakte knoflooksaus. Leveren doen ze niet tot in Mariakerke, dus rij ik zelf langs. Ze kunnen binnen 10 minuten klaar zijn, zelfs net iets sneller dan ik er kan geraken…

photo (39)

Ik ben alvast fan van hun huisstijl: een stoer zwart-wit logo dat perfect past bij alles wat je met ribben associeert. Dat herkenbare logo komt terug op hun inpakpapier, servetten, citroendoekjes, … Hun slow cooked en coleslaw doen mij vermoeden dat ze – in tegenstelling tot de traditionele Gentse ribbetjes – eerder de Amerikaanse kaart trekken. Van mijn enige (business) trip in de USA herinner ik mij een eetervaring waar het vlees letterlijk van de ribben viel. O zo anders dan dat knagen bij ons!

Het proefpakket bestaat uit lookbroodjes, een halve rib en een drumstick met sweet & smokey BBQ glaze, gekruide aardappeltjes, coleslaw, knoflooksaus en chocolate-raspberry mousse. Samen met die extra bestelling perfect voor 2 personen, van de categorie ‘goede eters’ weliswaar!

photo (40)

De lookbroodjes wekken de eetlust op. We scheppen elk een bord op met wat vlees, aardappel, koolslaatje en dip. Aanvullen doen wij als fervente konijnen met gemengde sla die bij ons thuis altijd in de koelkast staat. Het vlees (zowel het varken van de ribben als de kip van de drumstick) is inderdaad opvallend mals en glijdt als het ware binnen. Absoluut meer iets voor mij dan dat knagen. Ik ben in het bijzonder fan van de coleslaw en de groene knoflookdip. Lekker fris en bovendien uiterst geschikt ter compensatie van de onvermijdelijke vettigheid van de ribbetjes.

photo (41) photo (43)

We eten alle bakjes en potjes flink leeg. Zo leeg zelfs dat de chocolademousse nog even in de frigo op een nieuwe plekje in de maag moet wachten… Het heeft gesmaakt, maar achteraf valt het wel op dat we bijzonder veel verpakkingsafval weggooien.

Bestellen kan online en levert bovendien 5% korting op. Jouw bestelling ook nog delen op Facebook of Twitter geeft recht op een extra 5%. Tegen mijn natuur in ga ik echter voor telefonisch. Nog even vermelden dat ik de bijzonder vriendelijke Jeffrey aan de lijn krijg, één van de drie jonge uitbaters van The Ribhouse. Alle succes gewenst!

Een reactie achterlaten