Vivavanilla (gesloten)

TRACK – het kunstproject in de (voornamelijk) openbare ruimte doorheen de stad Gent, door het S.M.A.K. – stimuleert in de kantlijn ook enkele horecaprojecten rond de TRACK meeting points. Kiosko tussen Dampoort en Portus Ganda opent elke dag de deuren tijdens TRACK, in de ingangssluis van het S.M.A.K. baat Avenue L het TRACK café uit, op de Tondeliersite langs de Gasmeterlaan verwent Vivavanilla hun publiek met koffie en ijs.

Die verwennerij gebeurt buiten op een binnenpleintje tussen de gebouwen van de Golden Gloves én binnen met de voetjes in het zand. Met een witte stift getekende mensfiguren fleuren de ramen en de krijtborden op, evenals een mooi handschrift dat verleidt als geen ander. Wat dacht je van Italiaans ijs ‘Bonbon Manon’ of ‘Affogato’? Of een bolletje hazelnootijs? Wij proeven alvast van het laatste en likkebaarden overtuigd. Hopelijk vinden we de tijd om vóór 19 september terug te komen met meer plek in de maag, plek zo ter grootte van een mooie coupe crème glace met een Italiaans tintje.

En misschien vinden de uitbaters wel een manier om ook in het post-TRACK-tijdperk iemand (de eigenaar van het pand of de site) van hun bestaansrecht te overtuigen…

Ik duim alvast!

Een reactie achterlaten