Kiosko

Tussen Dampoort en Portus Ganda, langs de Hagelandkaai, vlak bij het tijdelijke TRACK meeting point, ligt Kiosko. Een überschattige kiosk langs het water in fris wit en blauw.

Met in de aanbieding wat te drinken en wat te eten. En zelfs niet zomaar wat, kwaliteit – als in: waar Per Bacco doorgaans voor staat. Met de glimlach bestel ik dus twee keer een gueuze van Girardin (37,5 cl – € 5,5) en een portie olijven (€ 3). Wanneer ik tussen de olijven funghi van de fijnere soorten ontdek, wekt deze plek nog meer humeurprikkelend. Dergelijke details maken van een zondag een ZONdag.

De dame in de kiosk lijkt een beetje gestresseerd, maar vertelt mij vervolgens toch vriendelijk dat ze speciaal voor TRACK elke dag – behalve op maandag – geopend zijn. In het after-TRACK-tijdperk schakelen ze terug op het oude regime: enkel open bij mooi weer. Wat een fijn uitgangspunt. Een beetje flexibel, een beetje we-zien-wel. Ook wel niet echt voor een eerder autistisch getint mens als mezelf, maar ik werk er aan.

2 thoughts on “Kiosko

Een reactie achterlaten