Clouds in my coffee

Via newplacestobe.com en een aantal mond-aan-mond’jes belanden we zaterdagmiddag zo rond lunchtijd bij Clouds in my Coffee – figuurlijk vertaald als ‘not seeing things clearly’. Achter een eerder banale gevel in de Dendermondsesteenweg schuilt deze eigentijdse plek waar ontbijt – lunch – apero – drankjes – koffie – design tot de kernwoorden behoren.

Na eerst uitvoerig met de ogen te eten van het interieur dat quasi volledig via de I/OBJECT webshop te koop is, verdiepen we ons vervolgens in de eet- en drankkaart.

Meneer gaat voor ‘Madame Hervé’, een dubbele toast van donker brood met verse pesto, rucola, gandaham, schilfers parmezaan, zongedroogde tomaatjes, verse basilicum en een klein slaatje. Daarbij drinkt hij een Vedett. Ikzelf kies de ‘Dream out loud’, tevens een dubbele toast van donker brood, gegrilde halloumi, jonge bladspinazie, huisgemaakte yoghurtdressing, zongedroogde tomaatjes en een klein slaatje. Vegetarisch en begeleid door een Vedett Extra White in mijn geval.

Het eten verschijnt op originele ovalen borden. Ik worstel lichtjes met de nogal ruime portie, maar with a little help from my boyfriend lukt het wel. Het slaatje verfrist, de toast smaakt. Als enige kritische noot vind ik het enigszins jammer dat je tussen die dikke getoaste boterhammen niet meteen elk ingrediënt van de lange opsomming afzonderlijk herkent.

We kloppen af op € 22 en neuzen achteraf nog eens rond in het voormalig schoolgebouw dat achter Clouds in my Coffee ligt, een co-housing project waar een kennis instapte.

Instant. Lovespot.

Een reactie achterlaten