VenTura

Soepbars en broodjeszaken in Gent. Ik kom er niet zo vaak wegens weinig voeling met brood en wegens day job in Vilvoorde. Vandaar dat ik van een half dagje verlof profiteer om VenTura eens uit te proberen.

De stralende zon doet mij niet echt smachten naar soep. Dat de courgette reeds opgesoupeerd is en enkel groentenjulienne bij mijn passage overblijft, helpt wel. Dus bestel ik een bruin broodje met gemarineerde tonijn (€ 3,5) en een blikje Schweppes Agrum (€ 1,5) om mee te nemen.

Bij het uitpakken van mijn broodje in het Baudelopark merk ik dat er ook rauwe ajuin en zongedroogde tomaatjes tussen liggen. Smakelijk, fris, een tikkeltje origineel!

Desalniettemin wat te weinig – maar dat kan ook aan mij (veelvraat Elise) liggen. Wanneer ik over de Vrijdagsmarkt fiets, heb ik niet de discipline om aan de lokroep van Frituur Jozef te weerstaan. Dus zit ik even later opnieuw op een bankje (ergens bij een kerk op het einde van de Burgstraat) met een pakje friet – curryketchup incluis – en een frikandel (curryworst voor de niet-West-Vlamingen)!

Schaam op mij.

Een reactie achterlaten