De Pepermolen

De paaslunch, het is sinds een 15tal jaar een traditie binnen ons gezin. Dan consumeren we ergens op restaurant een seizoensmenu. Na wat zoekwerk – wegens nogal wat gesloten zaken op zondagmiddag – in Brugge reserveerden mijn ouders bij De Pepermolen, met dank aan Sven Coryn voor de tip.

Om de eetlust wat op te wekken, wandelden we door de binnenstad van ’t Zand richting Langestraat. De Pepermolen ligt tegenover culinaire toppers als de driesterrenzaak De Karmeliet en het felbewierookte Rock Fort.

We kiezen met voorbedachte rade voor het menu Zilveren Bistro (€ 42) met aangepaste wijnen (€ 12) – geserveerd per tafel, geen probleem voor ons 6-koppig gezelschap.

Pata Negra Bellota ham met parmezaanschilfers, rucola en meloen

Belgische asperges met gebroken hoeve-eitjes en huisgepelde Zeebrugse garnalen

Lamsfilet in kruidenkorstje met lamsjus, seizoensboontjes en aardappelgratin

Chaud-froid van verse rabarber met Belgische aardbeien en vers gedraaid vanille-ijs

Over de ganse lijn een perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Alles bereid volgens de regels van de kunst: pata negra smaakbom, asperges beetgaar, lam rosé. Op en top seizoenscorrect tevens, want wie wil op Pasen nu geen asperges en lam eten? Al voel ik mij verplicht om er aan toe te voegen dat het aspergeseizoen in se pas op 12 april start. Nochtans kun je sinds meer dan een dikke week overal het witte goud kopen, maar het gaat hier dus nog niet om asperges uit volle grond.

Verder trouwens nog een eervolle vermelding voor de aangepaste wijnen: € 12 per persoon voor ongeveer 6 glazen. De Pepermolen serveert de huiswijnen: een witte Chardonnay en een rode Corbière – beide lekker, zonder meer.

De ganse lunch worden we vlot en onberispelijk bediend door de gastvrouw en haar dienster. Beide dames en de keuken kunnen de 28 couverts duidelijk perfect aan.

Heisa noch poespas. Bij De Pepermolen eet je smakelijk, bijdetijds en billijk.

2 thoughts on “De Pepermolen

Een reactie achterlaten