Bar Buro (gesloten)

Nieuwe adresjes uitproberen is iets wat mij gelukkig maakt. Onder mijn iPhone Notes staan allerlei lijstjes: verlanglijstje, kooklijstje, bloglijstje, uitlijstje, filmlijstje en dus tevens een restolijstje… Een koffiebar en tegelijk co-working space à la Bar Buro valt wellicht theoretisch niet onder de term ‘restaurant’, maar gemakkelijkheidshalve catalogiseer ik daar alle horecagelegenheden onder.

Tijdens een andere zonnige lenteavond had ik al gemerkt dat Bar Buro de namiddag- en avondzon meekrijgt. Iets gegeerds in Gent, geloof me. Zaterdagnamiddag trokken we zo rond 14u dan ook naar Bar Buro. En jawel, een volledig overzond terras met nog niet al te veel volk lachte ons in het gezicht.

[portfolio_slideshow]

Een paar details deden mij meteen glimlachen: de kaart – een soort schoolschriftje met krabbels van een balpen, net zoals het logo en de website, de Tweetbank, de muurtekeningen, de sympathieke meneer achter de bar. Mijn vriend en ik bestelden een cava (€ 4) en verder wilde ik nog een hongertje stillen met een broodje. De keuze bestond uit ham-kaas of brie, eventjes tussen de grill. Brie uiteraard, blijkbaar op een Turks brood. Lekker, wel een beetje aan de kleine kant voor € 3. Maar ik vergeef het hen zo!

Wat een leuk eens-iets-anders-plekje plekje zo vlak voor het stadhuis – tegenwoordig warm aangekleed door wat wild breisel – en daarenboven met zicht op het belfort en de veelbesproken stadshal in opbouw. Met kaart betalen kan niet, wie maalt met zo’n weer echter om een wandeling naar de dichtstbijzijnde bankautomaat.

Bar Buro verwelkomt niet enkel koffie-, chocoladelovers en co-workers, ook initiatiefnemers à la Jong Tuig zijn hier welkom.

Love spot!

Een reactie achterlaten