Pizza Bella Italia (gesloten)

Het lijkt wel of ik mij de laatste tijd specialiseer in budgetvriendelijke eetadresjes. Gisterenavond was Pizza Bella Italia aan de beurt. Nomen est omen gaat hier slechts gedeeltelijk op, want in deze pizzeria kun je tevens Indisch eten. Meer zelfs, ze serveren voornamelijk Indische Punjab keuken en bovendien een buffetformule (zowel ’s middags als ’s avonds) voor het spotbedrag van € 9,95.

We laten de kaart met Italiaanse en Indische gerechten voor wat het is en gaan resoluut voor het buffet. Meteen informeert de Indische gastvrouw of we dit voor een eerste keer doen en ze neemt ons vervolgens mee voor meer dan een woordje uitleg.

Het buffet bestaat uit een koud gedeelte – dat ik links laat liggen. Daarnaast staan sausjes, onder meer iets hot hot hot met groenten, mangochutney, yoghurtsausje. Geen naanbrood, maar een soort krokante tortilla’s. Het warme buffet bestaat uit kip tandoori, samosa met aardappel, dal, spinazie met paneer, aardappel met aubergine, kip tikka masala, scampi op een bepaalde wijze, lam op een bepaalde wijze, pilavrijst, biryanirijst en nog wat zaken die ik vergeten ben. Ik herhaal, dit alles voor € 9,95!

Een foto bespaar ik jullie, want ik heb enkel een ietwat wazige en onderbelichte Instagram die er veel minder smakelijk uitziet dan het werkelijk was.

Niet mijn beste ervaring met de Indische keuken (daarvoor moet je logischerwijs in Londen zijn), maar absoluut de goedkoopste. Hier komen we zeker terug. Hetzij om ter plekke op te eten, hetzij om mee te nemen. Met onze drankjes erbij zijn we € 23,40 verschuldigd en we vinden het niet meer dan normaal om naar boven af te ronden.

Een reactie achterlaten