Ellis Gourmet Burger Brussel

Voorafgaand aan een culinaire komedie (Comme Un Chef met Michaël Youn en Jean Reno – een draak volgens bepaalde metgezellen, nog wel te verdragen mijns inziens) hoort logischerwijs iets lekkers. Tijd dus om al die lof rond Ellis Gourmet Burger smaakondervindelijk te verkennen.

We parkeerden op de Baksteenkaai en hoopten op een vrij tafeltje – want reserveren, daar doen ze niet aan mee bij Ellis. Dat vonden we op de eerste verdieping. Door de enorme bende schoolgaande jeugd waanden we ons even in Mc Donald’s, al bevorderde het stijlvolle interieur met eigentijds oog voor detail een reality fix.

Helaas kaapte het gezelschap mijn allereerste kans ooit op een Foursquare Special voor mijn neus weg. Dus wekte ik mijn eetlust betalend op met een foodshot (€ 3,5) – in tegenstelling tot de gratis exemplaren bij mijn compagnie. De appetizer hield een glas in met kraakverse sla, kerstomaatjes, grijze garnalen en alcoholisch goed afgesmaakte cocktailsaus, vergezeld door een sneetje ciabatta.

Twee slokken Vedett Extra White (€ 3) en een nipt geledigde foodshot later, kwamen de hamburgers op tafel. Voor mij een Ellis Special Burger (€ 9 – 100% rund gehakt, cheddar, gerookt spek, sla, tomaat, rode ui, augurken) met een portie frietjes (€ 3,5) als bijgerecht. Na wat worstelen met de glazen Heinz-fles zette ik mijn tanden in wat een uitstekende burger bleek: fluwelen broodje, smaakvol vlees en verleidelijke bacon. Dat in combinatie met extra kudos voor de knapperige frietjes en de homemade mayonaise.

Screen Shot 2013-12-21 at 11.51.47

Met de glimlach rekende ik af (€ 18) en trokken we richting UGC De Brouckère, alwaar ik de snoepstand volledig aan mij voorbij liet gaan. Want met zo’n verrukkelijke burger in de maag, kon ik anderhalf uur film over boeuf bourguignon, blanquette de veau en navarin d’agneau perfect aan!

Een reactie achterlaten