Umamido Zurenborg

Wanneer ik een paar maand geleden noedels ga lepelen bij Umamido Flagey in Brussel, bots ik op de Cuichine crew die mij vertelt dat er op korte termijn twee Antwerpse vestigingen openen: eentje op het Zuid en eentje in Zurenborg. En laat die laatste buurt nu net zo’n beetje mijn uitvalsbasis in ’t stad zijn.

Zondagavond, na een passage langs KRACHTVOER in de namiddag en (de gesloten) Camping Gourmet tegen de avond belanden we op Dageraadplaats in het pand van de voormalige wijnbar Il Piccolo Peccato. Daar huist nu dus Umamido Zurenborg. Hoewel de local in het gezelschap aangeeft dat deze nieuwe noedelbar naast Café Zeezicht nog niet op volle toeren lijkt te draaien, merken we al van buiten dat er slechts één lege tafel rest. Gelukkig groot genoeg voor ons drieën en niet gereserveerd – iets wat überhaupt niet mogelijk is in deze Umamido vestiging.

2014-08-31 12.30.53

Zelf heb ik dit keer geen zin in noedelsoep, dus focus ik op de sectie ’to share’ van de menukaart. Daar selecteer ik opnieuw de kimchi pork bun (the oyster flavor of the kimchi meets the juicy pork meat, just try it – € 6,50) en de gyoza (Japanese raviolis filled with chicken and vegetables – 6 pc – € 6). De heren zien zo’n dampende kom wel zitten en bestellen beiden de kara miso ramen (flavored with our fantastic miso paste but spice up to your liking with a special spicy mix – € 13). En nog een extra portie gyoza graag!

Drankgewijs worden een Jupiler, een witte wijn en een spuitwater besteld. Tegen de clichés in dienen de laatste twee om de mannen in het gezelschap te bevochtigen.

2014-10-19 19.11.25

Mijn pork bun komt als eerste, en ook de gyoza volgen vlot. In West-Vlaanderen zeggen ze wel eens dat ze zich ziek kunnen eten aan iets. Wel dat ‘iets’ kan wat mij betreft zeker en vast vervangen worden door zowel buns als gyoza. Beiden bevallen zonder meer.

2014-10-19 19.25.18De ramen zien er iets slordiger uit dan wat ik in Brussel voorgeschoteld kreeg, maar de inhoud blijft dezelfde: een vrij pikante bouillon met daarin onder meer varkensvlees, peultjes, sojascheuten, lente-uitjes, een half eitje, … De Antwerpse chef interpreteert pikant duidelijk iets steviger dan zijn Brusselse collega, want deze soep lepel je toch best niet al te snel naar binnen om ondraaglijk binnensmonds vuurwerk te voorkomen.

Samengevat geen klachten over deze snelle Aziatische hap, al voelen jullie allemaal een ‘maar’ komen… De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik net een tikkeltje lekkerder at bij Umamido Flagey en bij uitbreiding bij nog wat andere Aziaten (waaronder Cuichine). Bovendien hangt er om de één of andere reden – die geen vingeroplegging verdraagt – een nog wat onwennige sfeer op de Dageraadplaats. Ze zijn nog niet zo lang open, dus van mij krijgen ze nog wat respijt… Ik spring er nog wel eens binnen!

Een reactie achterlaten