De Superette – ontbijt

Vooraleer we op een zaterdag richting West-Vlaanderen trekken voor de Biennale Interieur en een familiefeest nog iets dieper in de provincie van onze oorsprong, besluiten we om de dag te starten met een ontbijt bij De Superette. Ik ging er sinds de opening in juni inmiddels twee keer lunchen; ontbijten en dineren stonden nog op mijn culinaire TO DO.

De zonnige nazomerdag in oktober leent zich perfect voor het overdekte terras. We installeren ons op een plekje waar de ochtendzon ons kan vinden en krijgen snel de menukaart voorgelegd. Tijdens het weekend kun je bij De Superette nu ook brunchen van 10 tot 14 uur. Ik voel me nog niet wakker genoeg om mij al op pakweg een varkenshammetje te storten, laat staan om voor het “Sharing is caring” concept aan € 25 per persoon te kiezen. Bovendien ben ik niet van plan om meer dan € 50 aan deze Superettesessie uit te geven, dus neig ik eerder naar de echte ontbijtdingen.

2014-10-18 10.25.52

De meneer geeft mij carte blanche en zo heb ik het graag. Ik beland bij de Baker’s choice (4 gebakjes uit de bakkerij – € 10), het zacht eitje, toast (€ 4,50) en de pompoencake, kweepeer, burrata, honing (€ 8). Voor hem daarbij een americano, voor mij een cappuccino. Er heerst een grootstedelijke bedrijvigheid in De Superette, wat een aangename omgeving om op zaterdag rustig wakker te worden…

2014-10-18 10.33.28

De keuze van de bakker verschijnt: een croissant, een chocoladekoek, een hartige croissant met kaas, courgette en broccoli en tot slot een spelt-frangipane-koek. Allevier stuk voor stuk meer dan degelijke koffiekoeken, waarvan de croissant en de chocoladekoek klassieke klassebakken blijken.

2014-10-18 10.36.34

Daarna zet ik mijn tanden in de hartige croissant en gezien ik niet echt iets met suiker heb, overtreft deze voor mij de vorige met een trapje. We eindigen met de spelt-frangipane-koek die mij tegen mijn eigen vooroordeel in ongelofelijk hard bevalt.

2014-10-18 10.43.02

Hoewel de jongedame ondanks het afchecken van de hoeveelheid bij haar gezwind opnam, voelen we beiden al na dit viertal een zekere verzadiging. En dan moeten de pompoencake en het eitje nog verschijnen!

2014-10-18 10.47.37

Eerst over dat eitje. Wie mijn Instagramgedrag een beetje kent, weet dat ik een zwak heb voor eitjes: zachtgekookt op zondagmorgen, spiegel bij allerlei gerechten, … Bij De Superette serveren ze twee getoaste boterhammen met daarop een gepocheerd of gestoomd eitje dat zich o zo heerlijk laat doorprikken en dan z’n dooier prijsgeeft. Top!

2014-10-18 10.46.41

De pompoencake, kweepeer, burrata, honing verrast visueel en ook qua smaak. Denk aan kruidige pompoencake met – gokje! – kardemom en kruidnagel. Daarbij komt de ingemaakte kweepeer, een soort yoghurt met honing, burrata (een mengsel van mozzarella en room) en opnieuw dat klavervormige groen dat ooit al mijn bietensalade sierde. Enorm interessant wat smaken betreft, want wie zou er nu aan denken om zo’n pompoencake met een mozzarella-achtige te combineren? Tussen de regels lees je dat dit het minst toegankelijke gerecht op onze ontbijttafel is. Wat wennen.

Supersuperette! Zo ontwaken we toch allemaal graag? Nu dat diner nog.

2 gedachten op “De Superette – ontbijt

Een reactie achterlaten