InVINcible

Op een donderdagavond spreek ik met een vriendin af aan de keukentoog van InVINcible, een wijnbar met tevens een topreputatie op eetvlak. Ik kom iets meer dan een half uurtje voor tijd aan en wanneer ik dat – correct als ik ben – meld, maken ze meteen grapjes die mij op mijn gemak stellen. De dienster komt mij zelfs de Weekend Knack brengen. Lief!

2014-10-16 19.28.09

Ook mijn gezelschap is aan de vroege kant, dus ik heb nog maar net mijn droge Muskaatwijn van Domaine Gardiès (€ 6,50) gekregen als ze verschijnt. Long time no see en dat maakt het weerzien alleen maar fijner… Na even proeven volgt ze mij in de apero.

2014-10-16 19.35.06

Tijd om ons eetei te leggen! Bij InVINcible kun je ’s avonds drie gangen eten voor € 37, met telkens een aantal opties. Na even twijfelen kiest mijn vriendin voor de warme paté van kwartel (die niet op de kaart staat) en de grietbot. Ikzelf ga voor de brandade ansjovis, zure room, zoete paprika als voorgerecht en konijn forestière als hoofdgerecht. En hoewel we dat nog niet hoeven te zeggen, weten we nu al dat we beiden voor het citroentaartje zwichten.

We houden het beperkt qua alcoholverbuik, dus naast een grote fles spuitwater willen we straks graag een glaasje aangepaste wijn bij de griet en het konijn. Ik geef aan ook wit te verkiezen, dus concludeert de ober dat dat dan dezelfde stevige witte zal mogen zijn.

Intussen zien we hoe onze gerechten bereid worden. Daar ben ik altijd fan van! Zo merk je meteen de kwaliteit van de producten en die blijkt bij InVINcible meer dan dik okee. We zien onder andere prachtige stukken hertenkalf versneden en flinke sneden huisgemaakte paté op houten planken weggedragen worden.

De warme kwartelpaté voor mijn vriendin wordt geserveerd met een beetje mayonaise, cantharellen en een herfstig sausje. Haar keuze bevalt.

2014-10-16 20.09.20

En dan zie ik een groot blik waar mijn brandade in geprepareerd wordt. Wat een streling voor het oog! Ja, ik geef toe dat de vorm alleen op het bord mij vaak al kan verleiden. Gelukkig streelt de smaak van dit lauwwarm gerecht ook mijn papillen… Wat mij betreft een perfecte en eveneens niet al te zware starter waarvan de smaken echt goed zitten.

2014-10-16 20.08.45

En dan wordt het tijd voor dat ene glaasje wijn dat we nog tegoed hebben. Wanneer de wijnman vraagt wie de strengste is, zegt hij dat degene die die vraag het eerst beantwoordt doorgaans die persoon is. Mijn vriendin dus… Details heb ik niet genoteerd, maar het was een door mijn strenge disgenote goedgekeurde Saumur.

2014-10-16 20.37.39

De ideale begeleider ook bij mijn heerlijk malse konijnenbil. Echt een seizoensgerecht met verschillende paddenstoelen, pompoen, gebakken krieltjes en een prima afgekruid sausje. Naarmate het bord leger wordt, moet ik meer moeite doen om deze toch wel ruime portie volledig tot mij te nemen. En toch doe ik het, spijt achteraf incluis.

2014-10-16 21.18.44-1We ronden de avond zoals aangekondigd af met een citroentaartje en een koffie. Het taartje oogt mooi, we proeven even en merken enigszins ontgoocheld dat de bodem wat wak is. “Die van de Domestic zijn beter,” klinkt het. En dat kan ik alleen beamen…

Een lichtjes vals slotakkoord van een voor de rest bijzonder geslaagde avond! Ik kom hier zonder aarzelen terug. Mijn complimenten overigens voor het opvallend aangename personeel: zo vlot en tegelijk gedienstig, het blijft een kunst die ze bij InVINcible met zichtbaar gemak beheersen!

Een reactie achterlaten