Romain Roquette

In de oplevende Nederkouter opende een paar weken geleden de salad bar Romain Roquette. Een naam met humor, daar hou ik wel van. De foto’s op NewPlacesToBe.com triggeren mij wel… En op een zonnige donderdagmiddag trek ik dan ook richting stad om de groene blaadjes van Romain te proeven!

De levensleuze van Romain Roquette?

leef voor je passie • maak gedurfde keuzes  til je smaak naar een hoger niveau  verzacht je voetafdruk  blend topproducten samen • deel ervaringen  geniet van elk moment

Dikke duim voor het interieur! Ruimte, licht, hout, wit, ik ben helemaal mee. Ik bekjik even het slaatjesaanbod en laat mij verleiden door de julius met romeinse sla, geroosterde kip, groene asperge, avocado, parmezaan crouton, bieslook dressing – klein € 7 (this will do for me today) of groot € 10. Hilarische naam toch, met die knipoog naar de klassieke caesar salad?

Verder vraag ik ook nog de soep van dag dag: asperge (€ 4), met brood of crackers. Welke van de twee ik wil, wordt mij niet gevraagd. Later blijkt dat het brood wordt.

2015-06-25 13.10.53

2015-06-25 13.11.00

2015-06-25 13.12.34

Ik installeer mij aan een hoge tafel bij de open ramen met zicht op de Nederkouter. Relax! Blijkbaar heb ik de briefing wat verkeerd begrepen. Want het was eigenlijk de bedoeling dat ik mijn bestek achteraan nam en daarna mijn dienblad met lunch aan de toog ging ophalen. Ondertussen zie ik hoe ze de slaatjes bij Romain Roquette aanpakken: in een metalen bowl wordt eerst de sla met daarna alle andere ingrediënten en de dressing gemengd. Origineel, efficiënt en een goed idee voor de spreiding!

De soep bevalt, maar de groene aspergetoppen had ik niet meteen verwacht. Als ik aspergesoep lees, dan denk ik – geconditioneerd als ik ben – aan witte exemplaren. Maar de soep smaakt lekker en dat is vanzelfsprekend het belangrijkste.

En dan het slaatje. Jawel, ik ben er helemaal wild van! Puur, geen hap saai, 100% zoals beloofd, krokant en al. Voldoende avocado, beetgare groene asperges, … Wat een voltreffer. Ik kan niet wachten om de bunga bufala, lumberjack of casbah delight te komen proeven.

Hasta la Romain Roquette!

Een reactie achterlaten