Minne

Na een huwelijksfeest ten zuiden van Brussel met een nachtelijke terugreis worden we de volgende dag pas wakker tegen de middag. Zin om brood en beleg bijeen te scharrelen is er niet. Ik hoef dan ook maar even “Gaan we ontbijten?” te horen en ik smeed al een plan… Minne! Dat nieuwe adresje op de hoek van zowat vijf straten en aan de achterkant van Baudelo en Minnemeers, daar waar vroeger Mimosa zat.

We installeren ons op het sympathieke terras met zicht op het MIAT en het water – wat een prachtig Gents panorama. Hier word je instant opgewekt van!

2015-06-28 13.22.00

Bestellen moet binnen gebeuren. We komen aan de toog en mademoiselle Minne vraagt ons of we weten dat er op zondag enkel gebruncht of ontbeten kan worden. Neen, dat weten we niet. Gelukkig zijn we net hiervoor naar Minne afgezakt…

Op de kaart staan enkele ontbijtbasics, maar het is de brunch die onze aandacht trekt. Benieuwd wat we voor € 20 per persoon – niet minnetjes :) – zullen krijgen. Eerst nog een aantal keuzes maken, zo blijkt. Chocoladekoek of croissant? Croissant graag! Welke warme drank? Cappuccino per favore! Eitje of granola? Even twijfelen… Doe toch maar dat eitje. Meteen maak ik van de gelegenheid gebruik om een verse zak Wees Gegroet Granola (€ 8,50 – smaak Vintage Babe) in te slaan, één van de redenen waarom ik vandaag naar Minne wou komen.

2015-06-28 13.31.59 2015-06-28 13.32.03 2015-06-28 13.34.37

Ons terrastafeltje blijkt wat te krap voor al het lekkers dat wordt aangedragen.

  • Versgeperst fruitsap – altijd een plus – en cappuccino als drankjes
  • Mandje met 4 soorten brood (krenten, donkerbruin, lichtbruin, wit)
  • Mandje met croissants – volgt na een kleine reminder van onzentwege
  • Zachtgekookte eitjes met soldaatjes, perfect dipbaar
  • Schattig potje choco van Weyns en zelfgemaakte aardbeien- en arbikozenconfituur
  • Groot bord met jonge kaas, gerookte zalm, gerookte ham, cavaillon, komkommer, sla, tortilla, lamsgehaktballetjes en een mix van feta, zwarte olijven en pijlinktvis

Het hoeft weinig uitleg dat we hiervan smikkelen. Alleen de inktvis geraakt er bij mij op dit uur van de dag (hoewel het inmiddels eigenlijk al 13u30 is) nog niet in. Leuk vind ik dat je telkens combinaties kunt maken op je boterham of gewoon op je vork geprikt: gerookte ham met perfect rijpe meloen, gerookte zalm met komkommer, … Hoewel ik niet echt een koffiekoekenmens ben, verdienen de croissants hier toch een speciale vermelding. Ze hebben het misschien zelfs in zich om mij te bekeren!

Ik hou ervan als ontbijtadresjes hun eigenheid hebben, net dat ene dingetje dat ’typisch Minne’ is. Om een patroon te zien, zal ik nog eens moeten terugkomen. Nu staat echter al vast dat de dames van Minne hun stempel drukken en dat ze dat goed doen!

Nog een bijzondere vermelding voor alle fijne details: het interieur, de bloemetjes, de houten plankjes met het menu, de opschriften op de toiletdeuren… Die laatste zijn op het randje van wat plattekes, maar ik gniffel toch stiekem in het kleinste kamertje.

2015-06-28 14.02.25 2015-06-28 14.02.32

1 thought on “Minne

Een reactie achterlaten