Histoires d’O

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Een fris adres op de Oostendse zeedijk met boeiende gin tonics en evenementen? Verkocht!

We installeren ons op het terras met vanzelfsprekend zeezicht. De zon doet deugd. De gin tonics als aperitief ook. Mijn vriend kiest uit de kruidige kaart voor Mombasa (€ 9,50), ik bij de florale sectie voor Geranium (€ 8,50). Zijn G&T komt met Thomas Henri tonic, sinaas- en citroenschil, zoethout en jeneverbessen; de mijne met J. Gasco tonic, Oost-Indische kers en aalbessen.

Daarbij horen enkele tapas: huisgemaakte gehaktballetjes (€ 7,50) en gegrilde groentjes met pesto (€ 12,50). De sappige lamsballetjes met vurige tomatensaus worden uitgevochten. Het assortiment gegrilde groenten overtreft tevens de verwachtingen: courgette, aubergine, zoete aardappel, champignon, paprika en rode ui met huisgemixte groene pesto. We inspireren de naburige tafeltjes. Altijd een goed teken…

Voor het hoofdgerecht overkomt mij hetzelfde: de huisgemaakte garnaalkroketten (€ 15,50 voor 2 stuks) lachen in mijn gezicht. Ik verkies wel frietjes (€ 2,50 extra) boven brood. Mijn wederhelft bestelt ook Oostendse garnalen, in de vorm van tomaat garnaal (€ 20,50). Daarbij drinken we een halve liter rosé Candela (€ 14,50), een Argentijn uit 2010 die deze zonnige avond perfect begeleidt.

Na de tapas vormt het volume van de hoofdgerechten een uitdaging, zelfs met slechts twee garnaalkroketten. Die kroketten kleuren binnenin nogal rood en smaken een tikkeltje anders, maar die originaliteit apprecieer ik wel. Ze zijn volgens de regels van de kunst – samen met wat peterselie – gefrituurd. Geslaagde garnaalkroketten met pit, alleen de maïskorrels in het slaatje en de frietjes vallen wat uit de toon.

We passen voor koffie of dessert, want het strand en de zonsondergang lonken. Aan de overkant enkel instemmend geknik wanneer ik opper dat Histoires d’O een plek is om terug te keren…

 

Een reactie achterlaten