Café René

Ja, uiteraard ben ik al ooit bij Café René geweest. Alleen dateert eten wellicht van voor mijn bloggeboorte en over gewoon een drankje valt niet zoveel te schrijven. Behalve over een bepaald kunstwerk – in dit geval van GRAR – dat er aan de muur hangt.

Nu staat er een teamlunch op de planning en die gaat door op de hoek van de Gebroeders Vandeveldestraat en de Ajuinlei. Boven staat een tafel voor zes gedekt – en petit comité, want er zijn wat collega’s op verlof. Ik start met een kombucha natuur van Carpe Diem (€ 3), terwijl de rest eerst nog iets in de koffiecategorie drinkt.

2015-06-19 11.28.36

Op de eetkaart vallen de democratische prijzen mij op: € 19 voor biefstuk friet bijvoorbeeld. Het kost mij enige moeite om niet toe te geven aan mijn zwak voor vol-au-vent. Rondom mij hoor ik burgers, linguine met kip, tonijnsteak en steak bestellen. Doe mij maar de kort gebakken zalm met sojasaus, krieltjes, peultjes en groene asperges (€ 19), een gerecht dat ik thuis ook al eens durf klaar te maken – zij het doorgaans zonder de koolhydraten.

2015-06-19 12.22.18 2015-06-19 12.23.34

Hoewel zowel het gelijkvloers als de eerste verdieping vol zitten, volgen onze borden vrij vlot. Ik krijg als één van de eersten mijn keuze voorgezet en kijk verlekkerd naar het zwarte bord… Het overtreft mijn Café René verwachtingen en ook op de bereiding valt niets aan te merken. De zalm blijkt inderdaad perfect kort gebakken: nog mooi glazig vanbinnen, zoals het hoort. Zalm in combinatie met sojasaus werkt altijd. Ook de krieltjes, de peultjes en de groene asperges bevallen: nog wat beet, wederom zoals het hoort.

Bij de rest hoor ik tevens geen klachten, alleen over de frietjes zijn de reacties niet onverdeeld enthousiast. Maar daar heb ik met mijn krieltjes dus geen last van.

Goed om mezelf er nog eens aan te herinneren dat Café René zeker op de radar mag blijven voor dagelijkse kost aan dagelijkse prijzen. Vlotte jongens ook die voor de bediening instaan! A la prochaine, René!

Een reactie achterlaten