Noah

Noah ligt aangemeerd aan de Handelsdokkaai, vlakbij het Stapelplein en tegenover DOK. Met ‘Feel good food’ als tagline en lunch & aperobar als middle name lijkt het mij de perfecte plek om een avondlijk aperitiefje te nuttigen in een zuinige zomerzon. Alvorens naar het door mij geliefde Alberte te trekken voor meer bar & hors d’oeuvres.

Parking vormt geen probleem bij Noah: je kunt zelfs tot aan de loopplank rijden, als je het bordje met ‘Parkeerkaart Handelsdok’ negeert – want hoe kom je in godsnaam aan zo’n kaart en staan die plaatsen niet altijd leeg?

We gaan aan bord en installeren ons aan een picknicktafel op het voordek. Ik moet toegeven dat ik alle bootgerelateerde termen in deze blogpost snel even google, want niet alles rond varende tuigen zit in mijn basisvocabulaire.

De aan de tafel gebonden kaart verklapt enkel de drankjes. Daarop staan een aantal verleidelijke cocktails, zoals de Stormy Weather met Bulleit bourbon, vermouth en Cynar (€ 8). We houden het wegens nog wijnplannen die avond bij een eenvoudige cava (€ 5), waarvan ik de details niet noteerde.

2015-06-17 18.40.41

Bestellen doe ik in het ruim. Op het krijtbord staat enkel de lunch, met verschillende quiches, maaltijdsalades en croques in de aanbieding. Daarbij krijg ik de mondelinge uitleg dat er sla- en dressinggewijs iedere middag aan een buffet getankt kan worden. Wat het apero-aanbod betreft, wordt mij een papiertje getoond waarop een aantal hapjes staan. Ik voel wel wat voor de kipspiesjes met Aziatische toets (€ 8) en voor de rundsballetjes met tzaziki (€ 6) – don’t quote me on the exact wordings.

2015-06-17 18.40.46 2015-06-17 18.41.13

Eerst verschijnen onze sprankelende glazen. We klinken en zetten onze conversatie verder. Even later komen ook de hapjes, telkens begeleid door een uitvoerige uitleg van de opdienende dame. Een vlotte praatster, dat is zeker…

Beide hapjes smaken zonder twijfel huisgemaakt. Ze liggen bovendien erg Instagramgeniek te wezen op hun grootmoederbordjes. Van zowel de kipspiesjes als de rundsballetjes heb ik het gevoel dat ik dit thuis ook kan, maar hier krijg je ze toch lekker zonder enige moeite voorgeschoteld. Op een boot. Op het water dus. Wat wil je nog meer na een lastige werkdag?

Dat ik hier terugkom om de lunch uit te testen staat vast. En ook zo rond het aperitiefuur zal je mij wel meer op de Noah-boot aantreffen… Wat blijft Gent toch een topstad! Met steeds nieuwe plekken om aangename tijd te spenderen én laat ons vooral ook de inmiddels vaste foodwaarden niet vergeten die het leven hier zo smakelijk maken.

Een reactie achterlaten