Pizzeria Bellini

Mijn maatje @gtje doet sinds een paar weken van dieet. “Als ik minder dan 90 kilo weeg, dan eet ik een pizza bij Bellini (op het Tramplein, het andere deel van de Draakplaats, in Zurenborg)”, zei hij. De weegschaal laat die pizza al een tijdje toe, maar dan popt er een tweede argument op: zijn verjaardag. Die verjaardag vierde het feestvarken ’s middags al uitgebreid op de bovenste verdieping van het MAS en bijgevolg past een snack als een pizza perfect in het programma.

Het is al na 20u00 als we aankloppen en binnen zijn alle tafeltjes bezet. Geen probleem! We drinken alvast een glas Racine, een eenvoudige Franse (?) Sauvignon Blanc op het terras in afwachting van onze Napolitaanse pizza uit de houtoven. Een groot kwartier later vertrekken er enkele eetgasten en kunnen we ons gaan opwarmen.

Op de onderleggers staan de ‘Pizze classica’ met tomaat op de bodem en de ‘Pizze bianca’ zonder tomaat opgelijst (prijzen tussen € 9 en € 15). Ja, we hebben ooit eerder een discussie gehad over rode versus witte pizza. Maar vandaag is het uiteraard de jarige die beslist en het krijtbord met de suggestiepizza’s trekt zijn aandacht… Het initiële idee was om één pizza te delen, het duurt echter niet lang eer we zwichten voor twee stuks.

2015-09-10 21.18.44

De vissuggestie met kabeljauw • spinazie • kerstomaatjes • citroen is instant verkocht, alsook de vegetariër op het bord met tomaat • mozzarella • aubergine. Het zijn uiteindelijk toch een rode én een witte geworden.

2015-09-10 21.13.56

Bij beide pizza’s spatten de gezelligheid van de houtoven en de versheid van de ingrediënten van het bord.

Kabeljauw en citroen zijn vrij ongewoon om op een pizzabodem te leggen. Toch apprecieer ik de combinatie met verder nog rauwe spinazieblaadjes en gele kerstomaatjes. Het vreemde aan de kabeljauw is dat je – als je heel even vergeet wat je besteld hebt – door de heldere witheid van de vis soms denkt dat je ongesmolten kaas eet. Hoe ogen soms een loopje kunnen nemen met onze smaakpapillen…

De veggiepizza valt evenzeer in de smaak. Wat is aubergine toch een dankbare groente voor vegetariërs, zeker als je ze goed bereidt! Ik vermoed dat de aubergines op voorhand langzaam gegaard en misschien zelfs gemarineerd zijn, want ze hebben te veel smaak om snel even in een houtoven klaargemaakt te zijn. We werken af met pikante olie en smullen.

Bij Bellini eet je pizza met een dikke opgeblazen (niet slecht bedoeld) korst, alleen blijkt de bodem tijdens het eten iets te slap uit te vallen. En hiermee rond ik mijn rondje minpunten meteen al af… Dit moeten we nog eens overdoen bij terrasjesweer!

Een reactie achterlaten