Nova

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Op de grootste markt van het land opende onlangs een nieuwe tapasbar: Nova.  

Samen met een vriendin installeer ik mij op het aangename tuinterras. Lang twijfelen we niet: doe maar het tapasmenu met 4 voor-, 3 hoofdgerechten en 1 dessert (€ 45). Dessert is optioneel op weekavonden, dus stellen we die beslissing nog even uit.

Als aperitief proef ik graag de overal opduikende Lillet (€ 6,50), een vermouth op basis van Bordeauxwijn met Fever Tree tonic. Ik verkies blanc boven rosé of rouge. Lekker!

Daar komt de eerste ronde al: leistenen met chorizo, salami, gedroogde ham, manchego en olijventapenade. Als dragers voor dit lekkers zijn er crostini, ciabatta en grissini.

Ons enthousiasme blijft op peil bij het krokantje met rauwe zalm en verse kaas en vervolgens het maatje met zuring en komkommer. Keer op keer frisse smaken – al moet ik toegeven dat ik met een klassiekere Spaanse tapasverwachting bij Nova reserveerde.

Plots druppelt het en we verkasten ondanks de parasol toch naar binnen. Daar worden de mosseltjes Nova geserveerd die mij al sinds het binnenkomen de ogen uitsteken. Wat is die drang toch altijd groot aan het begin van het seizoen!

Bij de overgang naar de hoofdgerechten worden de bordjes pas écht culinair. De chef overtreft onze verwachtingen met vlaswijting, tomaat en koriander als eerste visgerecht en daarna nog koolvis, venkel en mosselen. We hebben een favoriet van de avond.

De zaak begint al geleidelijk aan leeg te lopen als wij tot slot onze picanha met aardappelsoufflé en béarnaise krijgen. Helaas moet mijn zwangere vriendin het met bien cuit doen. Zonde van deze heerlijkheid, maar de prima béarnaise brengt troost.

De aandacht verslapt. Er wordt niet meer geïnformeerd naar het dessert waar we sowieso zouden voor passen. Nog een cappuccino (€ 2,50) en de rekening alstublieft.

Sint-Niklaas zal Nova zonder twijfel in de armen sluiten. En terecht!

Een reactie achterlaten