Brasa Grill

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Michelinzaak Cuines 33 uit Knokke opende onlangs een nieuwe zaak iets verder in de Smedenstraat: Brasa Grill.

Op een zondagavond schuiven we aan in het kleurrijke interieur en duiken in de menukaart met starters, mains, sides, … Maar first things first: voor haar picon vin blanc (€ 11), voor hem champagne Gonet (€ 12). De toffe Brasa keukenhanddoek verdwijnt op onze schoot om ruimte te maken voor de hapjes: boneless ribs (€ 7) en ansjovis (€ 7) met pan de coca, tomaat en olijfolie. Geslaagde starters, vooral die ribbetjes zonder been!

We skippen het voorgerecht en gaan meteen over tot de hoofdzaak. In een grillrestaurant met dry aged meat gaat mijn vriend steevast overstag. Hij kiest de Gasconne (€ 34), een rustiek runderras uit de Pyreneën. Alle extra’s moeten apart besteld worden, waardoor de rekening snel aandikt: verse friet (€ 2), fris slaatje (€ 4) en poivre (€ 3) als salsa. Ikzelf zwicht voor de halve kreeft (aan dagprijs – € 29): graag Louisiana style met hot sauce. Daarbij lust ik wel de Asian veggies (€ 6). Mijn kreeft bevalt, al moet ik toegeven dat gegrild niet mijn favoriete kreeftbereiding is. De saus blijkt niet té pikant en de gewokte paksoi met sojasaus en pindanootjes begeleiden prima. En toch kijk ik een tikje jaloers naar het vleesfeest aan de overkant… Nog een speciale vermelding trouwens voor zijn leuke slaatje met kropsla, tomaat en augurk.

Wijnbewijs besluiten we om een fles rood te delen. Uit de ruime wijnkaart selecteer ik de Australische Woodhouse (€ 29), een Merlot uit de Riverinastreek. Het blijkt een complexloze wijn te zijn die mijn meneer minder kan bekoren. Hij vraagt dan ook om een ander glas te proeven dat achteraf € 12 blijkt te kosten. Slik!

De ananas van het spit en de slow coffee lonken en toch besluiten we om af te ronden. Onze conclusie? De gegrilde heerlijkheden zijn mals, de prijzen iets minder.

Een reactie achterlaten