BODO

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Na een paar pogingen lukt het om te reserveren bij BODO, een nieuwkomer in de schaduw van het Gravensteen.

We arriveren vrij laat en volgen het advies om te aperitieven op het terras. Meteen houden we van de sfeer op deze hoek van de Burgstraat. Ik wil de Dark & Stormy (€ 9 – rum, ginger beer, limoen), mijn lief lonkt naar de Pimm’s (€ 9). Beiden toffe cocktails en daarbij hoort een hapje: kruidige lamsgehaktballetjes met komkommerdip (€ 10). Lekker, die combinatie van kruidig en fris!

Dan verhuizen we naar binnen en bewonderen het interieur. Ik hoor de attente ober aan een naburige tafel zeggen dat de mosselen bijna uitverkocht zijn. Snel bestellen is dus de boodschap. Hij gaat voor mosseltjes (€ 8), ik voor rundscarpaccio met artisjok en radijs (€ 12). Daarbij drinken we een voortreffelijk glas L’Arpent des Vaudons (€ 5,5), een Sauvignon Blanc uit de Loirestreek. De carpaccio smaakt, maar wordt overklast door de topmosselen: boordevol zilt karakter. Er wordt zelfs een schelp gebezigd om het vocht op te lepelen.

Ook onze hoofdgerechten scoren: zeebaars (vis van de dag) met citroenvinaigrette en puree (€ 19) en tagliata (€ 22), gegrilde entrecote met slaatje en rozemarijnaardappels. De fluwelen puree en de lauwe vinaigrette met tomaat en kappertjes vervolledigen mijn perfect gebakken zeebaars. Aan de overkant evenzeer uitsluitend superlatieven. Ik proef en beaam dat rundsvlees, rucola en parmezaan perfect samengaan. Hij drinkt nog de gekoelde Calice (€ 7) en de iets steviger El Marciano (€ 7): beide rode wijnen zijn met zorg geselecteerd.

We eindigen met een glas madeirawijn Barbeito Sercial (€ 6) en een bordje kaas (€ 10). Bij het buitenwandelen klinkt het in koor: “Hier komen we terug!”. Wat een prijs-kwaliteitverhouding! Wat een leuke sfeer!

 

Een reactie achterlaten