May’s

Waar voorheen Brasserie Van Loock zat op de Dageraadplaats openden recent enkele ex-Moskou’ers (tegenwoordig Oost op de Draakplaats) May’s. Het terras zit al goed vol op een zomerse vakantieavond tegen 18u00. Gelukkig mogen wij aanschuiven bij een koppel heren die aan een ronde houten bank zit. Waarvoor dank!

Bij May’s eet je voornamelijk Thais – de roots van de kokkin -, op de kaart staan echter tevens westerse klassiekers als slaatje geitenkaas of mosselen met frieten. Van deze laatste is overigens ook een Thaise versie (€ 26) verkrijgbaar! Mijn vriendin en ik houden wel van de Thaise en bij uitbreiding de ruimere oosterse keuken. We maken er zelfs een soort van sport van om telkens we afspreken iets met een Aziatisch tintje te reserveren.

Een echte Antwerpse komt uitleggen wat de suggesties zijn: tilapia in bananenblad, Thais slaatje met zeevruchten, entrecote in oestersaus, … We duiken toch in de kaart, want ik zit in een pad-thai-periode. Ja, ik heb zo van die XXX-periodes! Dan zou ik eenzelfde iets (of dat nu pad thai of de combinatie van ricotta en mortadella is) elke dag kunnen eten, tot ik het ineens weer beu ben en de frequentie een duikvlucht neemt.

We bestellen een glaasje rosé en de groentenloempia’s (€ 8) als aperitiefje.

2015-08-06 19.12.37

Ze worden goedgekeurd: knapperig vanbuiten en nes vanbinnen. Ondertussen genieten we van het bijbabbelen en de Zurenborgse drukte op het plein.

Als hoofgerecht kiezen we dus beiden voor de pad thai. Ik wil graag de variant met scampi (€ 18,50), mijn vriendin lust liever de vegetarische versie (€ 13,50).

2015-08-06 19.26.46

Onze oogjes beginnen te stralen als de bestelling verschijnt. We krijgen elk een gulle portie pad thai in een appelblauwzeegroen bord dat het gerecht helemaal tot zijn recht doet komen. Scampi, noedels, knapperige groentjes, gecrunchte pindanootjes, limoen en koriander… Daar word ik nu eens instant vrolijk van.

Misschien niet de beste of de meest authentieke Thai in Antwerpen, maar ik vermoed dat dat ook niet écht de ambitie van May’s is. Zij willen – volgens mijn inschatting – oost en west verbinden op een complexloze manier én bovendien op een leuk plein. Daar slagen deze ex-Moskou’ers zonder enige moeite in!

Een reactie achterlaten