Lucy Chang

Waar kun je in Gent terecht voor een (vlotte) Aziatische lunch? Ramen Noedelbar of A Food Affair is bij mij top of mind. Maar naast deze toppers en andere oosterse smaken tussen de Gentse food reviews, staan er nog een aantal plaatsen met lage drempel op mijn restolijstje: Wok-A-Way bijvoorbeeld en ook Lucy Chang.

Voor deze laatste zet ik mij even over mijn terughoudendheid tegenover ketens, want dat is wat Lucy Chang met adressen in onder meer Gent, Antwerpen en Hasselt is. Ik parkeer in de ondergrondse Sint-Michielsparking, zo moet ik nog slechts een paar honderd meter tot aan de Jakobijnenstraat – die samen met de Hoornstraat de verbinding tussen Onderbergen en de Veldstraat vormt. Reserveren hoeft pas vanaf gezelschappen van twaalf personen en bij aankomst rond 12u15 blijkt die overbodigheid terecht.

We bekijken even de menukaart en beslissen snel. Voor mijn gezelschap de Beef Chow Mein (gebakken noedels met rundsvlees en groentjes – € 13) met een cola light. Ikzelf kies voor de Thaise salade met rundsvlees (€ 13,50) en een glas sauvignon blanc (€ 5). Die salade is doorgaans een erg frisse keuze en daar heb ik op zo’n nazomerse dag – met dus een song van Ozark Henry als oorwurm tot gevolg – best wel behoefte aan. De prijs van de witte wijn valt wel wat tegen voor de vlotte eettent die Lucy Chang ambieert te zijn. Zeker als ze die wijn in hetzelfde glas serveren als de cola light…

2013-10-22 12.33.31

Het woord ‘vlot’ is al een paar keer gevallen. En we zitten inderdaad nog maar een paar roddels ver als onze gerechten verschijnen!

Afgezien van het feit dat de foto mijn salade weinig eer aandoet, ben ik best tevreden van wat ik zie en vooral proef! Voor mij hoort in een dergelijke salade wel geen ‘echte’ sla (zoals groene eikenblad) thuis. Fijngesneden groenten als wortel, kool of sojascheuten mogen daarentegen echt domineren. Gelukkig zijn de munt en de lente-uitjes wel prominent aanwezig met de gewenste frisheid als gevolg. Koriander en Thaise basilicum kunnen het geheel wel nog meer kruiden. De supermalse en mooi rosé aangebakken sneetjes rundsvlees zijn erg vakkundig gemarineerd. Op het bord staat nog een kommetje met gemalen chilipeper en daar ga ik logischerwijs voorzichtig mee om.

Een uurtje later ronden we voldaan af. Verwacht bij Lucy Chang geen overweldigende eetervaring, maar een eenvoudige Aziatische keuken die perfect te combineren valt met een strak tijdschema. Mijn verwachtingen waren vergelijkbaar met de drempel en deze zijn meer dan ingelost. Alles scoort net iets beter dan mijn vooroordeel: het eten, het servies, de service en het interieur. Alhoewel, dat laatste neem ik terug.

Een reactie achterlaten