Ikura Sushi

Als ik Gent en sushi in één adem noem, blaas ik doorgaans Sushi Palace uit. Tokyo Sushi vlakbij de nieuwe Stadshal staat intussen toch ook al even op mijn lijstje, maar het is in die andere Oudburger Ikura Sushi dat we vrij laat belanden na een #tijdvoor80 soirée.

Het zit er behoorlijk vol en het eerste woord dat eens binnen bij mij opkomt is ‘chaos’. Een aantal onafgeruimde lege tafels, twee zwijgzame mannen die achter de toog rollen en een serveerster die eerst niet te bespeuren en daarna druk in de weer blijkt. We installeren ons vlak bij de deur en krijgen na behoorlijk wat aandachttrekkerij de kaarten. Het gebruikte servies wordt afgeruimd, maar de papieren onderleggers blijven liggen. Ik trek een pruillip. Na toch nog twijfelen of we een ander adres zullen opzoeken, overtuigen we onszelf met de gedachte dat zó veel klanten wel iets betekent.

Op een boot voor twee personen liggen doorgaans een 40 à 45 stuks. Wij hebben echter al allerlei hapjes binnen en besluiten dan ook om het bijzonder beperkt te houden met een 20tal stuks in totaal. Eerst denken we om à la carte sashimi en inside out rolls te bestellen. Wanneer we echter doorbladeren naar de combo’s, switchen we toch nog naar de Ikura Combo Deluxe (€ 16,50 – 20 stuks). Die bestaat uit het volgende:

  • 4 nigiri (tonijn, makreel, zalm, garnaal )
  • 4 maki zalm
  • 4 maki komkommer
  • 4 inside out krab
  • 2 sashimi zalm
  • 2 sashimi tonijn

Mijn vriendin wil initieel geen tonijn. De gedachte dat het uiteindelijk maar drie stuks op de ganse combo zijn, doet haar plooien. Dan moet ik die maar opeten! Met plezier, al zal het in het bijzijn van mijn ecologisch bewustere vriendin mét schuldgevoel zijn.

2013-10-23 21.50.24 2013-10-23 21.50.44 HDRWe bestellen rond 21u40 en gaan een kleine weddenschap aan over wanneer we ons rauw lekkers geserveerd zullen krijgen… Ik denk voor 22u, zij denkt erna. De inzet? Wie het dessert maakt op ons eerstvolgende homecooked etentje. Ik win, want ongeveer vijf minuten later verschijnt ons late avondmaal. We mengen wat sojasaus met wasabi en vallen beheerst aan… Mmmmm! Dit was alweer veel te lang geleden. Elk stuk smaakt vers, zoals het hoort en even lekker als bij Sushi Palace.

Ik loer met enige jaloezie naar onze luidruchtige buren (met overigens net iets te veel testosteron, al zitten er tevens vrouwen aan tafel). Daar hebben ze à la carte besteld en ik zie mooie dingen passeren die mij best wel nieuwsgierig maken. Volgens mij gaat het om een aantal van hun Ikura Special Rolls: de Softshell Crab Roll en de Volcano Roll. Deze probeer ik bij een volgend(e) bezoek / bestelling zeker nog eens uit!

Wat ik dus met sushi quasi altijd heb, is dat ik de restaurants maar niets vind. Zo ook bij Ikura Sushi: geen sfeer, onderbemand qua bediening, bang om wijn te bestellen. Daarom kan ik alleen maar tevreden zijn dat deze Ikura Special Rolls terugkeren op de take-away kaart. Want voor mij smaakt sushi het lekkerst thuis: in de zetel op een zondag na een wilde zaterdag, met een lekkere wijn of bubbels en dan zelf je best doen om de sushi zo mooi mogelijk op schalen te presenteren. Want uit meeneembakjes, daar eten we niet uit!

Een reactie achterlaten