Sushi Palace

Ik eet niet zo heel vaak sushi. De laatste keer waren een paar maki’s tijdens Klara in deSingel, de keer ervoor een boot bij Ocean Sushi – what’s in a name. Toen ik die voorlaatste ervaring met mijn collega Caroline deelde, riep ze ontgoocheld uit dat er toch betere sushi in Gent te vinden moet zijn. Zoals een Sushi Palace bijvoorbeeld. Een snelle Google later bleek er inderdaad een Gentse afdeling te bestaan. Ik kreeg zelfs een aantal bestelsuggesties…

Toen ik vandaag een eetgelegenheid zocht in de buurt van het Gent Lichtfestival parcours, dacht ik ineens aan Sushi Palace. Een tafeltje voor twee lukte nog net om 20u30. Ons meeschuifelen met de mensenmassa langs verlichte paden verliep iets vlotter dan initieel gedacht, dus landden we al om 19u45 in Oudburg. We waagden onze kans vroegtijdig en kregen gelukkig terstond een tafeltje.

Meteen merkte ik dat de combo’s die ik al uitvoerig met Caroline besproken had enkel als take away mogelijk waren en een standaard sushiboot vond ik ineens een tikkeltje saai. Dus nam ik uitvoerig de tijd om vergezeld van een glaasje cava een gevarieerd gamma samen te stellen.

  • sashimi tonijn – 4 stuks
  • nigiri zalm – 2 stuks
  • nigiri scampi – 2 stuks
  • hoso maki zalm – 8 stuks
  • hoso maki oshinko (radijs pickle) – 8 stuks
  • inside out pikante tonijn – 8 stuks
  • shrimp tempura (gefrituurde garnalen, komkommer, verse salade) – 5 stuks
  • dragon eyes (avocado, vermengd met zalm en gefrituurd) – 8 stuks

Bij de eerste hap besefte ik dat ik eigenlijk nog nooit echt lekkere sushi gegeten had. En zelfs die vond ik goed. Deze sushi durf ik zonder overdrijven een openbaring noemen. Mijn wederhelft was zowaar nog enthousiaster. Je proeft zo overduidelijk dat deze sushi à la minute bereid wordt.

En het fabeltje dat sushi en Japans eten in het algemeen bijzonder duur is? We klopten af op € 59,75 en trokken met een licht gevoel verder de feeërieke stad in om mee te deinen op de mensenzee.