BIDON Coffee & Bicycle

Huiskamer Ernest is inmiddels al een tijdje niet meer. In datzelfde hoekpand aan de Bisdomkaai huist nu de combinatie van fietsen, bijhorende accessoires, koffie en op hun beurt bijhorend koffiegerief. Als je een (koffie)bar kunt combineren met een wassalon (à la WASBAR) of een boekenwinkel (à la Paard Van Troje), waarom dan niet met een fietsenwinkel? Tijd om even rond te gaan neuzen bij BIDON Coffee & Bicycle

2013-10-19 12.08.13

Het pand blijft leuk: hoog plafond, veel glas, betonnen vloer. Het meubilair ligt mij nu zelfs nog meer dan ten tijde van Huiskamer Ernest. Tafels en stoelen die ik allemaal zo in huis zou durven halen… Tegen het raam is een lange toog getimmerd waar het bijzonder aangenaam vertoeven is in geval van behoefte aan ‘me-time’. Ik had eerlijk gezegd iets meer atelier en haken voor te smeren kettingen verwacht: BIDON is duidelijk geen fietsenmaker. Er staan een aantal vrij hippe tweewielers en her en der al even hippe accessoires, zoals helmen en zadels. Daarnaast kun je er ook terecht voor de uitrusting van een echte barista. Het aanbod lijkt eerder beperkt, maar BIDON Coffee & Bicycle is vandaag immers pas vier dagen open. Misschien komt er nog meer.

Omdat ik al een koffie mét ontbijt achter de kiezen heb bij OR Espressobar, pas ik bij BIDON Coffee & Bicycle voor de coffee. Doe mij maar een homemade ice-tea (€ 3,20). De dame achter de toog zegt dat die naar mijn plekje aan het raam gebracht zal worden. Wanneer het tien minuten later wordt, ga ik toch eens horen. De dame schrikt en excuseert zich meervoudig! Nog geen minuut later krijg ik mijn ice-tea.

2013-10-19 12.22.33 HDR

Ik had een iets kruidiger drankje verwacht; de huisgemaakte ice-tea is een combinatie van versgeperst vruchtensap met een theesmaakje en ijsblokjes. Verfrissend! Intussen klap ik mijn MacBook open om een paar blogposts te schrijven. De zinnen stromen. Wat een stimulerende omgeving en een fijn uitzicht niet doen voor de woordenstimulans!

Bij BIDON kun je tevens terecht voor ontbijt of een dagsoep. Eentje om te onthouden, want hier wil ik over de middag best wel graag een kom soep leeglepelen. En als ik ooit zo’n hipsterfiets wil aanschaffen, of gewoon een lederen zadel – al zou die wel behoorlijk olijk staan op die plechtige-communie-fiets waar ik nog steeds mee rondrij…

Knappe naam trouwens. KOFFIETS klinkt immers bijlange zo cool niet.
Hasta la vista, barista!

Een reactie achterlaten