KAMU (gesloten)

Vandaag lunchte ik op een adresje dat al sinds de opening op m’n restolijstje – plekjes waar ik graag de volgende weken / maanden / jaren wil proeven – staat, namelijk KAMU in de Antwerpse Draakstraat (tussen de Draakplaats en de Dageraadplaats). In uiterst aangenaam gezelschap dan nog wel.

Bij KAMU bieden ze ’s middags een lunch bestaand uit 2 gangen aan voor € 15. Belachelijk weinig geld – zeker als je het interieur, de kaart en achteraf gezien de smaak in beschouwing neemt. ’s Avonds kun je er terecht voor een 3gangenversie met een bijhorend prijskaartje van € 35. Deze middag boden ze een courgettesoep aan met daarna de keuze uit 3 hoofdgerechten. Ofwel een vegetarische quiche met een slaatje. Ofwel kabeljauw met puree van amandine aardappelen en gerookte prei. Ofwel speenvarken met risotto en lentegroentjes.

Gezelschapsdeeltje 1 opteerde samen met mij voor de kabeljauw. Gezelschapdeeltje 2 voor het speenvarken. Maar eerst genoten we van een glaasje cava (€ 6) in een charmant coupke en de courgettesoep – beiden geserveerd door de bevallige, doch ietwat onwennige dienster (vermoedelijk de vriendin van de kok).

Misschien heeft het te maken met mijn dieet van de laatste weken, maar de portie beoordeel ik als copieus. De kabeljauw was bovendien perfect gebakken en in de aardappelpuree zaten de meegekookte schillen verwerkt – bijster origineel. En dat groene blaadje – met meerdere andere exemplaren door de prei gemengd – zag er wat mij betreft uit als lamsoor, al ben ik na de smaak niet 100% zeker.

De huiswijn viel trouwens ook in de smaak. Voor zowel de witte als de rode boden ze twee opties: witte Chardonnay of Sauvignon Blanc, rode Cabernet Sauvignon of Merlot. En hoewel we niet tot de koffie overgingen wegens tijdsgebrek (want het mag gezegd, een lunchmenu bestaande uit soep en een hoofdgerecht kan misschien wel op iets minder tijd dan anderhalf uur geserveerd worden), de fijne serveerwijze van de koekjes op omgekeerde grootmoederskopjes charmeerde wel. Al stond die in wat men schril contrast noemt met de rest van het interieur. Een fraai interieur trouwens: veel wit, veel hout, Scandinavische stijl, design meubilair.

Leuk adresje. Een adresje dat daarenboven binnenkort in de Zone 03 staat. En als de aanwezige fotografe onze goede kant fotografeerde, dan prijken wij mogelijkerwijs weldra in het magazine en op de dito website…

Een reactie achterlaten