De Klokkeput

Zondag belandden we – samen met mijn ouders – in De Klokkeput, gelegen in Sint-Martens-Latem dorp op een boogscheut van de Leie en de kerk. Een keuze van mijn ouders, wegens een positieve eetervaring ergens vorig jaar. Ik ervoer toch wat persoonlijke reserves tegenover deze zaak die ik – noem het vooroordelen, noem het instinct – als nogal blasé bestempel.

Mijn moeder en ik arriveerden iets later. Meteen trof de professionaliteit van het personeel ons; alsook het stijlvolle interieur (witter dan wit).

Bubbles it were als aperitief en we kregen nog bruschetta met tomaat en mozzarella als extraatje. De rest van het gezelschap ging instant overstag voor de mosselen natuur. De uitgebreide menukaart bracht mij echter eerder aan het weifelen. Vlees, vis, slaatje, pasta. Uiteindelijk pikte ik – terwijl de dienster al bestelling opnemend naast mijn stond – één van mijn lievelingsgerechten: gebakken roggevleugel met kappertjes en botersaus. Wijngewijs fluisterde ik mijn pa ‘pouilly fumé’ in het oor.

Nog even over de menukaart, want bij mijn keuze voor ten langen leste rog merkte ik toch wat opvallendheden. Zoals het voorheen vermelde ruime aanbod: van tomaat garnaal over babykreeftje tot dorade in zoutkorst, van côte à l’os over kalfszwezeriken tot fondue bourguignonne. Zoals ook bepaalde extreem hoge prijzen, vooral € 37 voor gegrilde gamba’s staat nog in mijn netvlies gegrift.

Niet zo heel erg veel later verschenen onze borden – en mosselpotten in het geval van mijn gezelschap. Zij beschreven de mosselen duidelijk opgetogen als groot, vol van smaak en begeleid door dodelijk lekkere handgesneden frietjes. Met dezelfde opgetogenheid verorberde ik mijn rog. Ongetwijfeld een caloriebommetje, maar een verdomd lekker exemplaar. Topwijntje ook trouwens.

Misschien komen we hier ooit het maandmenu (€ 40 voor 3 gangen) degusteren. Mits enige mentale voorbereiding op een net iets overdreven portie poshness

•••

Tip aan de webmaster:
Toch maar eens die spelfouten uit het menu filteren! Kalfszweriken? Nietjes?

1 thought on “De Klokkeput

Een reactie achterlaten