Aen de Kerck van Melveren

Lunchen in Limburg. Iets wat ik afgelopen weekend voor het eerst deed dankzij het “Alla Cheisa” arrangement van Vesparoute.com. We opteerden voor een gastronomische lunch in Aen de Kerck van Melveren te – guess where – Melveren. Bij aankomst bleek dit etablissement tevens de locatie voor een 40-jarig jubileum (vraag mij niet welk edelmetaal). Met fleecekes en K-Way’kes als klederdracht onderscheidden we ons wel van de andere gasten, maar daar hield het personeel godzijdank geen rekening mee. Tot ons jolijt vertelde de ober daarenboven dat het menu uit 4 gangen bestond – in tegenstelling tot de beloofde 3 gangen.

De lunch startte met een aperitief van het huis (zelfgemaakt appelsap, Grand Manier, limoen) en enkele amuses. Vervolgens lieten we ons door de gangen met aangepaste wijnen leidden. Stuk voor stuk perfect bereide gerechten, waarbij je echt in muggenzifterij moet vervallen om puntjes van kritiek te vinden. Zoals een schrijffout in het menu (advokado ipv avocado). Mijn persoonlijke favoriet was de gravlax van Sokeye zalm: heerlijk subtiel van smaak met een toets van avocado en verse kruiden.

amuses: gazpacho van avocado en komkommer + blini met rilette van pata negra + gerookte eend met kappertje

gravlax – avocado – dille

pladijs – grijze garnaal – bloemkoolmousseline

speenvarken – lente-ui – bintjes gekonfijt – sjalot-crunch

aardbei – champagne – yoghurt

Een dikke drie uur later sloten we af met koffie voor hem en Cola Light voor haar. Afrondend werden we nogmaals verwend met vanillepudding (overgoten met kersencoulis) en allerlei homemade zoets.

En voldaan snorden we verder op onze Vespa 50cc…

1 thought on “Aen de Kerck van Melveren

Een reactie achterlaten