Brasserie du Heysel (gesloten)

Mijn collega Caroline (@skaroline) en ik zochten een eetadresje om aan onze avondbehoefte te voldoen alvorens richting Kinepolis te trekken voor Code 37 – de film. Na een #dtv op Twitter en wat bladeren door de Zone 02 Resto editie stootten we op Brasserie du Heysel, een bistro op nog geen 2 km gelegen van Kinepolis Brussel – en bijgevolg ook het feeëriek verlichte Atomium.

Een surfrondje op hun website leerde dat deze zaak een schakel is uit de Restauration Nouvelle keten. Bij ketens neig ik nogal eens aan de Colmars en de La Placen van deze wereld te denken, maar de eerder exclusieve locaties van deze horecaverzameling stelt al snel gerust. En dat doet de menukaart ook. Mijn collega wijst mij op de soms wel hilarische vertalingen – zoals “Gekonfijt eendebout met lenzen”, maar toch merk je meteen dat ze in Brasserie du Heysel onvervalste brasseriegerechten serveren. Bij ons beiden springt quasi direct het aanlokkelijke aanbod van een halve kreeft voor € 17 in het oog.

’s Avonds hebben we geen spijt van onze al een halve dag op voorhand gemaakte keuze… Hoewel een halve Canadese kreeft van 500 gr slechts neerkomt op 250 gr schaaldier, beoordelen wij de portie toch als voldoende groot. In het bijzonder door de begeleidende blanke botersaus, de warme groentjes en frietjes in haar, ovenpatatjes in mijn geval. Een beetje jammer wel dat we niet zelf het vlees uit de scharen mogen halen.

Het laatste restje saus maak ik soldaat met wat brood en boter. De spectaculaire boteromschrijving op de kaart ( ~ De boter die aan tafel wordt geserveerd, is het grof zeezout van Noiremoutier en is op traditionele wijze gekarnd door de heer Beillevaire, “maître affineur” ~ ) zet mij aan tot proeven. Jawel, meneer Beillevaire kan karnen als de beste. Wij zien vooral een scène uit Plat Préféré met de bijhorende flauwe mopjes voor ogen.

We kloppen voldaan af op € 48 voor 2 halve kreeftjes, 2 glazen cava en een halve liter bruiswater. Een aanrader dus! Niet ver van mijn werkplek in de Medialaan en met bovendien een dagschotel voor € 12 op weekdagen.

Een reactie achterlaten