Cuichine

De Draakstraat draagt zijn steentje bij tot de Berchemse lunchadresjes. Schuin tegenover elkaar doen zowel KAMU als Cuichine moeite om op het middaguur foodies te bekoren met een betaalbare lunchformule. Een paar maand geleden checkte ik KAMU, gisteren de beurt aan Cuichine.

Als eerst aangekomene kreeg ik quasi meteen wat hapjes – een soort Japanse nootjes waarvan de naam mij nu ontglipt, kroepoek en wasabimayonaise met lente-ui – geserveerd. Ik bestelde een glas cava, al hadden ze in de schuimende categorie ook prosecco in de aanbieding.

Nog voor ik de menukaart in handen kreeg, besloot ik al om voor de lunchformule met voor- en hoofdgerecht te gaan. Het uiterst aantrekkelijke prijskaartje van € 16 bevordert deze beslissing als je merkt dat alle hoofgerechten op de kaart sowieso minstens € 3 hoger geprijsd staan. De lunchformule wijzigt op wekelijkse basis – wat als gevolg heeft dat mijn gezelschap en dito mayor van dit restaurant de dag voordien al dit menu achter de kiezen stak. Dus ikzelf volg de chef met gebakken inktvis en Kempisch varken, mijn tafelgenoot kiest voor dim sum en vervolgens gestoomde zeebaars. We bestellen tevens witte huiswijn en een fles spuitwater.

De excellente bediening, de veelbelovende kaart en het smaakvolle interieur doen vermoeden dat ze hun Bib Gourmand niet gestolen hebben. Uiteraard concluderen we dit pas bij de meet – en in het geval van een restaurant is dat de rekening.

Wanneer mijn disgenoot de gestoomde pasteitjes met vlees, vis en de vegetarische exemplaren voorgeschoteld krijgt, ontwaar ik een zelden geziene verrukking op zijn gezicht. Dat maakt mij natuurlijk nieuwsgierig genoeg om – godzijdank – te proeven. Tevens valt mijn inktvis met vijfkruiden in de smaak. Verfijnd, doch eenvoudig. Het duurt eventjes voor de hoofdgerechten op tafel verschijnen. Op mijn bord ligt gekarameliseerd Kempisch varken op zoetzure groentjes. Als begeleiding gewokte paksoi en plakrijst. Tegenover mij dezelfde begeleiding (en blijkbaar niet enkel vandaag bestaand uit paksoi) met gestoomde zeebaars.

Behalve de kennelijk beperkte variatie in groentengezelschap, kan ik geen minpunten bedenkingen over de keuken van Cuichine. Ze serveren eigentijds Chinees, een verademing vergeleken met wat wij van de meeneem kennen. Maar voornamelijk hun “Pekingeend all the way” menu intrigeert mij… Ooit wil ik dit proeven. Bij een gepaste gelegenheid. Niet als lunch dus. Gisteren klopten we af op € 80,50 en keerden voldaan terug richting werkplek.

Cuisine Chinoise. Cuichine.

Meer lezen over Cuichine?
Mijn tweede lunch.
Mijn derde lunch.

Een reactie achterlaten