Sallamangee

Lekkere lunchadresjes in de omgeving van mijn werkplek, ze zijn gegeerd goed.

Gisteren trokken mijn collega Caroline (@skaroline) en ik richting Sallamangee in het centrum van Vilvoorde. Met een behoorlijke omweg door de verwarring tussen de Ridderstraat (in Wemmel) en de Riddersstraat (in Vilvoorde). Gezien ook Zone 02 de beide verwisselde – een euvel waarvan ik hen intussen op de hoogte bracht, reden we een klein half uurtje op een traject dat in regelrechte omstandigheden maximum tien minuten in beslag neemt. Soit! We zijn er geraakt.

Doorgaans sta ik wat weigerachtig tegen eethuizen met een vernederlandste Franse naam. Je kent ze wel, de Bistro Kwiziens van deze wereld. Maar de Sallamange verdient omwille van de vier sterren in Zone 02 absoluut een eerlijke kans.

Bij aankomst meteen een positieve eerste indruk voor dit voormalige volkscafé dat op clevere wijze tot een brasserie is omgevormd. De jonge uitbaters begroeten ons vlot en hartelijk. Gelukkig belde ik onze reservatie door, want we krijgen het laatste tafeltje toegewezen. Het menu staat te lezen op de met krijtverf geschilderde muren. De drankkaart bestaat uit een schattig schoolschriftje met oranje retrohoesje, blauwe lijntjes en roze kantlijn. Dat ze daarin ook hun Facebookpagina en Twitteraccount vermelden, levert hen extra punten op.

Mijn collega pikt uit de salades de verse geitenkaas op drie wijzen met Serranoham en appel. Ikzelf ga voor de schep (paardenstoverij – een Vilvoordse specialiteit) met frietjes. Drankgewijs zij Maredsous, ik Vedett White. Tijdens de aanvaardbare wachttijd krijgen we nog een piepklein doch lekker preisoepje van het huis.

Onze borden worden geserveerd door Tom Van Mulders – leest mijn collega op het Twitterprofiel. Zij krijgt een originele compositie met op het bord Serranoham, wat appel en drie variaties geitenkaas: gebakken, vers en een gefrituurd kroketje. Daarnaast tevens een frisse salade. Voor mijn neus verschijnt een stevige portie schep met cresson, tomaat en een ruimschootse kom in ossenvet gebakken frietjes. Als echte Belg polst de uitbater of ik nog wat mayonaise wens, die na mijn instemming snel op tafel komt. Paardenstoverij valt wel niet te vergelijken met de smoutzachte paardensteak die ik eerder bij De Kuiper at, maar dit is geen verwijt naar Sallamangee toe.

Beiden 100% tevreden over het gekozen gerecht en het totaalpakket. Slechts een € 15 per persoon armer trekken we terug naar kantoor. Een voornemen rijker. Om hier vaker te komen. Want bij het wisselgeld vragen of we liever twee briefjes van € 5 willen om makkelijker te kunnen delen, dat is nu eens klantvriendelijk.

Een reactie achterlaten