Huiskamer Ernest (gesloten)

Een nieuw adres in Gent, een omweg waard. Ik moet eerlijk toegeven dat we er in eerste instantie straal voorbij zijn gereden wegens op zoek naar de Reep. Maar Huiskamer Ernest is dus gevestigd in de Bisdomkaai, op de hoek met de Sint-Jacobsnieuwstraat. Deze huiskamer is licht, met hoge ramen en een zwak voor design met een verhaal. Je ziet dan ook overal originele stukken staan, van stoelen over tafels tot gezelschapsspellen. Zoals het schaakbord hieronder.

photo (24)

Bestellen doe je bij Huiskamer Ernest aan de toog, daar bekijken we de drink- en eetopties. Uiteindelijk houden we het op een Kombucha Classic voor haar (€ 2,20) en een cava voor hem (€ 3). Even is het twijfelen over die spotgoedkope (€ 15) fles cava, maar het is nog te vroeg op de dag om al voluit te gaan.

En wat kun je nu precies allemaal doen in die huiskamer? Zo’n beetje vanalles: design, kunst, muziek, workshops, living life!

photo (26) photo (25)

Hapjes zijn slechts in beperkte mate beschikbaar, denk olijven, kaas, portie gemengd, droge worst en croque uit het vuistje. Wat mij overigens opvalt, is dat de droge worst speciaal ontwikkeld is door slagerij Henk uit Mariakerke. Mariakerke? Dat is onze kant van ’t stad, dus daar gaan we zeker eens langs. Voor droge of iets nattere worst.

We houden de agenda op Facebook en de website zeker in het oog. Het is een aanlokkelijk idee, zo’n verlengstuk van je eigen living.

Een reactie achterlaten