Caravan

Het Antwerpse Damplein heeft wel wat gelijkgestemde horeca in petto: Zum, Zeppelin (nog niet geweest) en Caravan. Deze laatste leek mij perfect om iets te eten vooraleer naar de 2 km verderop liggende Lotto Arena te trekken. Dus belde ik ’s morgens of we ’s avonds om 18u langs konden komen met 2 personen. Geen enkel probleem!

Wegens stomweg vergeten te zijn dat de E34 in Vrasene na het ongeval met de waterstofgasflessen nog steeds volledig afgesloten blijft, komen we met enige vertraging aan op de Dam. Parkeren lukt moeiteloos voor de deur, onze reservatie ligt door middel van een bierkaartje klaar in een gezellige tweede ruimte. Jawel, de term ‘kringloopwinkelrestaurant’ (ik citeer zone/03) is hier aan de orde! Het resultaat is een übergezellige zaak waar je de ganse dag terecht kunt voor ontbijt, lunch, taart of diner.

photo (19)

We bekijken de menukaart bij het hoofdstuk ‘grote honger’ en het krijtbord met een aantal suggesties. Omdat we toch wat twijfelen, vragen we alvast een cava en nog even bedenktijd. Uiteindelijk beslist mijn wederhelft om voor de vol-au-vent met krieltjes (€ 15) te gaan; ikzelf denk voor een Netsky concert wel wat vettigheid te kunnen gebruiken en bestel de ‘fat mickey classic burger’ met cheddar (€ 15). Qua uitleg staat daar op de kaart ‘americain natuur, spek, gebakken ui, huisgemaakte ketchup en krieltjes’ bij. En graag nog een portie gemarineerde olijven (€ 4,50) om de cava te begeleiden.

photo (18)

Die glazen hebben we ondertussen gekregen en blijken opvallend goed gevulde kuipen bubbels te zijn – een Foursquare tip waard! Steeds meer mensen komen aan bij Caravan, wij prikken olijven en beslissen om na de cava over te schakelen op Geuze Boon.

photo (20)

Niet veel later volgen onze grote witte borden: vol-au-vent aan de overkant, de burger bij mij. De slaatjes (sla, komkommer, gemarineerde rode kool (denk ik, misschien gewoon radicchio), rode biet, bladpeterselie en groene pesto) en de gebakken krieltjes zijn identiek. Aan beide kanten van de tafel klinkt goedkeurend bestekgeluid… Een burger eten blijft een uitdaging, maar ik ga die graag aan voor dit eerlijk en homemade exemplaar. De krieltjes zijn een dubbele portie koolhydraten, maar ik maal er niet om en werk ze met smaak naar binnen. Ik moet mijn best doen om mijn bord leeg te krijgen, de vol-au-vent aan de overkant verdwijnt in een recordtempo. Zoals de zone/03 eveneens vermeldt, bevat de vol-au-vent behalve kip en gehaktballetjes geen champignons. Hij klaagt echter niet, houdt zelfs al langer van dit adresje als lunchplek when in Antwerp

Iets onnozels wat mij steeds vaker opvalt en lichtjes ergert: borden met een brok af… Eerder deze week viel het mij op bij J.E.F. en nu opnieuw bij Caravan.

Desalniettemin wrap ik Caravan up als een adresje naar mijn hart: sympathiek, eerlijk, democratisch en oprecht lekker. Voor herhaling vatbaar! Bij voorkeur op een zomerse (zon)dag wanneer Park Spoor Noord vol picknickers zit en de terrassen op het Damplein idem dito met dorstigen en hun kleine hongertjes.

Een reactie achterlaten