Fithap

Wanneer ik op een middag met een in Gentbrugge wonende vriendin bij Ma & Ik wil afspreken voor een snelle lunch, blijkt dat de dames hun werkweek pas ’s woensdags op gang trekken. Zoekend naar een alternatief, komen we op Fithap in de Vlaanderenstraat uit: recent geopend en helemaal doordrongen van de gezondheidsgedachte. Je kunt er terecht voor wraps, slaatjes en meer dat de lijn geen schade berokkent.

We wandelen binnen en schuiven achteraan aan. Het klaarmaken van de wraps of de salades lijkt vrij vlot te lopen, maar het stropt wat aan de kassa.

Screen Shot 2015-06-08 at 22.27.54

Even op het krijtbord kijken dus voor onze keuze: we zijn het eens over de wraps (en dus geen salades) en het formaat (medium, aan € 8,95). Zij kiest voor de Healthy Farm: tofu, zure room, parmezaan, limoen, quinoa, babyspinazie, kerstomaatjes, zwarte bonen, olijven, verse basilicum. Ik voel meer voor de Popeye: kipfilet, zure room, parmezaan, quinoa, babyspinazie, kerstomaatjes. Zij drinkt water, ik een blikje BOS met Lime & Ginger.

De wraps worden gezwind bereid: even gegrild, dan opgevuld, opgevouwen, vervolgens nog even tussen de grill en in aluminiumfolie gerold. Ik moet even denken aan mijn ecologische vriend(inn)en en hoe zij vaak van leer steken tegen deze milieu-onvriendelijke gewoonte. Maar hoe pak je wraps in godsnaam wél milieuvriendelijk in?

Ondertussen duurt het ook bij ons tergend lang aan de kassa. Een werkpuntje voor Fithap! Dat de dame ons verder behandeld alsof wij in de fout zijn en dat de Qustomer-puntjes van mijn vriendin niet op mijn kaart mogen, maken het alleen maar erger.

2015-05-26 12.28.56

Hoe fotografeer je een wrap in godsnaam op een aanvaardbare manier in een real-life omgeving en met een smartphone? Niet dus, maar omdat een blogpost zonder beeld zo triest is toch een quick & dirty snapshot…

We installeren ons op het straatterras en openen onze wrap. Ik ben erg enthousiast over mijn keuze: de combinatie van kip, quinoa, dressing en groentjes zorgt voor een smeuïg (misschien geen evident adjectief voor een wrap) en smakelijk geheel. Het oordeel over de wrap met tofu is iets kritischer: beetje te droog, beetje te weinig kruiding.

Al bij al denk ik wel dat ik hier nog eens voorbijkom om een wrap of een slaatje op te pikken. Alleen moet ik toegeven dat het kassading echt afknappend werkt en ik achteraf nog een citroentaartje gegeten heb bij Patisserie Jacquet aan de overkant.

Een reactie achterlaten