Café Parti

Soms overkomt het mij dat ik restaurants – of andere vormen van horeca, lager of hoger op de ladder – simpelweg uit het oog verlies. Zoals dat met mensen ook gaat, is dat niet altijd de bedoeling. Al geef ik toe dat het dat sporadisch wel is. Bij Café Parti dus niet. Jaren geleden at ik er lekker, daarna een hele tijd niets tot gisterenmiddag. Na een lange piekeroefening over een geschikt lunchadresje kwam deze brasserie op het Koningin Maria Hendrikaplein (ook wel het stationsplein) ineens bovendrijven op Zone 09.

Parkeren in de buurt valt wat tegen, maar tegen 12u30 landen we toch op ons tafeltje voor drie personen met zicht op de wintertuin. Graag een glas witte wijn als aperitief: ik verkies de sauvignon blanc boven de chardonnay. En een literfles spuitwater zal er ook wel in gaan. Ondertussen inspecteren we de kaarten. In het meervoud, want de suggestiekaart moet qua omvang niet veel onderdoen voor de vaste kaart. Tenslotte vermeldt het krijtbord nog de dagschotels. Ik wil licht, dus valt mijn oog op de carpaccio van kort geschroeid bio rundsvlees op Thaise wijze met lente-uitjes, limoen, verse munt, koriander en geroosterde sesamzaadjes (€ 18,90). Tijdens het wachten dippen we lichtlauw bruin brood in olijfolie van goede kwaliteit. Rondom ons vult de zaak zich langzaamaan tot iets meer dan de helft.

photo (55)

De attente serveerster verschijnt met de borden. Voor mij en links van mij de rundscarpaccio met Thaise toets, rechts van mij een sashimisalade. Toch nog even mijn respect voor de kaart van Café Parti ventileren: ze slagen er in om klassiekers te combineren met iets eigenwijzere gerechten. Zo kan ik wel appreciëren dat ze in de Aziatische rayon het rundsvlees niet als tataki serveren, maar een Italiaanse carpaccio een werelds jasje aantrekken. Wat mij betreft een perfecte lunch: fris, pittig en zonder de wijn geen aanslag op de productiviteit in de namiddag.

Niets dan tevredenheid aan onze tafel. Heel wat gepraat, gediscussieer, onverwachte partijtrekkingen en een tas koffie volgens onze persoonlijke voorkeur (espresso / cappuccino / ‘ne normale’) later rekenen we af. Klaar voor de werkdag, deel 2.

Café Parti staat terug op mijn radar.

2 thoughts on “Café Parti

Een reactie achterlaten