PAST-da (gesloten)

PAST-da, een adresje dat nog geen twee weken open is… Er als de kippen bij, zou ik zeggen. Tijdens een weeklunch stuur ik over de middag samen met enkele collega’s richting Kortrijksesteenweg. Na iets te ver parkeren met dat pijpenstelenweer wandel ik het mooie pand binnen: een toog met groene tegeltjes, gekleurde tafels, veel licht. De eerder afgedropte collega’s wachten mij al op en leggen het concept uit.

Elke dag serveren ze een verse pastasoort – tagliatelli in ons geval – in drie formaten: take away, regular en all you can eat (straks meer). Qua saus staat er dagelijks PAST-da huissaus (circa bolognaise) en een creamy versie op de kaart. Daarnaast nog de suggestie van de dag: brocochampi – nomen est omen – zonder of met zalm. Maar het kiezen gaat verder! Welke kaas? Emmental? Grana padano? Parmezaan? Of een combinatie? Qua verse kruiden ga je voor basilicum of platte peterselie.

past-da menu dinsdag

Gewoon het drankje nog selecteren of als je het kiezen zat bent: krnwtr inschenken.

photo (52)

Niet veel later brengt de übervriendelijke uitbater onze borden. In mijn geval de creamy PAST-da met emmental, parmezaan en basilicum. Ik eet met smaak mijn ruime portie op. Alleen hou ik persoonlijk meer van de iets Belgischere bolognaise (lees: meer grove brokken), maar ik weet dat veel mensen het daar fundamenteel oneens mee zijn.

photo (53)

Eén collega wil een overblijvend gaatje graag vullen met chocolademousse – gemaakt door de schoonzus wordt ons verteld tijdens het serveren. Misschien moest hij toch een all you can eat overwegen… Wie dit reusachtige bord pasta opeet, krijgt namelijk een plaatsje in de ‘Hall of fame’ van PAST-da. Analoog met foto’s tegen hun schouwmuur en een gallerij op Facebook.

De uitbater kampt nog met wat opstartstress, want hij vraagt ons te pas en te onpas of alles naar wens is. We vergeven het hem en betalen met de glimlach € 10,50 voor een vlotte lunch in een fijne omgeving.

Een reactie achterlaten